Η αεροπορική επιδρομή σε στρατόπεδο των ένοπλων δυνάμεων της Συρίας, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις στρατιώτες, πιθανότατα έγινε από ρωσικά βομβαρδιστικά ,παρότι η Δαμασκός κατηγόρησε για αυτή αεροσκάφη…

 

του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, δήλωσε τη Δευτέρα Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Οι υπόθεση είναι πως ήταν οι Ρώσοι» αυτοί που εξαπέλυσαν τους βομβαρδισμούς που είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν Σύροι στρατιώτες, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι έδρασαν στην περιοχή της Ντέιρ Εζόρ την Κυριακή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Ρωσία ενεπλάκη στον συριακό πόλεμο την 30ή Σεπτεμβρίου στο πλευρό του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Οι Αμερικανοί κατηγορούν συχνά τη Ρωσία ότι η Πολεμική της Αεροπορία χρησιμοποιεί απλές και όχι κατευθυνόμενες βόμβες, που έχουν πολύ λιγότερη ακρίβεια από αυτές της USAF.

Ένας δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι Ρώσοι διεξήγαγαν επιχειρήσεις την Κυριακή κοντά στη Ντέιρ Εζόρ και κοντά στη Ράκα, με στρατηγικά βομβαρδιστικά που είχαν απογειωθεί από το ρωσικό έδαφος.

Τα πλήγματα έγιναν «από δώδεκα βομβαρδιστικά Backfire» (Τουπόλεφ Tu-22M3) μεγάλης ακτίνας δράσης που είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση Μαζντόκ της Βόρειας Οσετίας, σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή.

Το συριακό καθεστώς κατηγόρησε τον διεθνή συνασπισμό ότι έπληξε για πρώτη φορά ένα στρατόπεδο των ενόπλων δυνάμεων σκοτώνοντας τρεις στρατιώτες τους.

Ο συνασπισμός το διέψευσε. Τα αεροσκάφη του έπληξαν την Κυριακή περιοχές στη Ντέιρ Εζόρ, αλλά σε απόσταση «55 χιλιομέτρων από την περιοχή στην οποία οι Σύροι έκαναν λόγο περί επίθεσης», ανέφερε ο Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του συνασπισμού.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως τα πλήγματα είχαν στόχο πετρελαιοπηγές στις οποίες «δεν υπήρχαν άνθρωποι».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese