Για «υποθετική εσωτερική αλληλογραφία» κάνει λόγο η γερμανική πρεσβεία στην… Αθήνα, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt, το οποίο, επικαλούμενο αναφορά της πρεσβείας με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου, αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι «πρακτικά ακυβέρνητη».

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η γερμανική πρεσβεία.

Προσθέτει πως «ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία.

Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές».

Σημειώνεται πως το δημοσίευμα της Die Welt κάνει λόγο για καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα και καταλογίζει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «προκαλεί και πάλι αναστάτωση στην Ευρώπη». «Απέχουμε πολύ από την αξιολόγηση», εξηγεί ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος τον οποίο δεν κατονομάζει η Die Welt και προσθέτει πως η κυβέρνηση «συνεχίζει την άδοξη παράδοση των προκατόχων της».

Το δημοσίευμα προκάλεσε χθες και την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία το χαρακτήρισε «προκλητικό» και έκανε λόγο για «αμετανόητους εχθρούς της Ελλάδας που σπεκουλάρουν για μια ακόμη φορά».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese