«Με την πείρα που έχω βλέπω τον Τσίπρα ότι ταλαντεύεται ανάμεσα στο φόβο μη του φύγουν βουλευτές και την ανάγκη να δείχνει προς τον κόσμο ότι είναι σίγουρος για την κυβέρνησή του. Αν πέφτει η κυβέρνηση δεν θα ήθελα να…

 

είμαι το στήριγμά της. Προτάσσω το εθνικό συμφέρον αλλά θέλω να ρωτήσω: Μόνο ο Βασίλης Λεβέντης υπάρχει; Εγώ κρατήθηκα στη πολιτική 30 χρόνια με βάση κάποιους κανόνες και δεν κάνω ευκαιριακή πολιτική. Θέλω μια βαθύτερη συναίνεση» «τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η οικουμενική κυβέρνηση δείχνει τη γενναιότητα του πρωθυπουργού. Παραιτείται για το καλό της χώρας. Δεν είναι πρόθεσή μου να βγάλω τον Τσίπρα από την κυβέρνηση. Δεν έχω να κερδίσω κάτι από αυτό. Το κάνω για την χώρα» τόνισε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Δεν με ενοχλεί καθόλου να είναι αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή. Ας γίνεται η αντιπολίτευση εκ των έσω όπως γίνεται και στη Γερμανία με τον μεγάλο συνασπισμό. Έτσι κι αλλιώς η Χρυσή Αυγή έχει αυτομηδενιστεί. Απλά ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής φωνάζουν και βρίζουν τους πάντες. Είναι αντιπολίτευση αυτό; Αξιόλογος άνθρωπος ήταν ο Παπαδήμος αλλά οι υπουργοί του δεν ήταν καλοί. Εγώ ζητώ τεχνοκράτες υπουργούς. Από τους πολιτικούς έχουμε απογοητευθεί».

Παράλληλα, απαντώντας στα όσα είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις εννέα προτάσεις, σημείωσε: «Δεν διάβασε καλά το ένα από τα εννιά σημεία ο πρωθυπουργός. Υπάρχουν συγγενείς βουλευτών στη Βουλή που είναι αργόσχολοι. Αυτό το σημείο το ξεπέρασε. Το δεύτερο σημείο που προσπέρασε είναι οι 12.000 αποσπασμένοι. Επειδή, δηλαδή, είναι δύσκολο να τους βρούμε θα ανακατέβουμε δίκαιους και άδικους; Αυτό λέει ο πρωθυπουργός. Αν έχεις θέληση υπάρχουν σχέδια για να υλοποιήσεις μια τέτοια πρόταση. Δεν είπα ότι είναι εύκολο αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν» και συμπλήρωσε πως: «εγώ θα έστελνα την πρόταση των εννέα σημείων σε όποιον και αν κέρδιζε τις εκλογές».

Επιπλέον ο κ. Λεβέντης σημείωσε: «Αν φτάσουμε ποτέ στο πολιτικό επίπεδο της Γερμανίας θα είμαστε 200 χρόνια μπροστά. Το διέψευσαν αλλά είχε άδικο η Γερμανική πρεσβεία; Είναι ψέμα ότι οι κυβέρνησεις δεν αγαπούν την Ευρώπη; Είναι ψέμα πως στις μεταρρυθμίσεις κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω;  Ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός πείθει» και συμπλήρωσε: «Το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει αλλά κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Το ασφαλιστικό θέλει αλλαγές. Ας μην κόψει τις μικρές συντάξεις. Ας κόψει τις μεγάλες. Αυτή η κυβέρνηση θα καταρρεύσει σύντομα. Το ασφαλιστικό θα είναι μια τρομακτική δοκιμασία».

Τέλος για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ανέφερε, «Οι κραυγές του Καμμένου τον χαρακτηρίζουν και όχι αυτά που λέω εγώ. Δεν τον χαρακτηρίζω εγώ ακροδεξιό αλλά οι πράξεις του».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese