Μέσα σε λίγες μέρες ο Αρχιεπίσκοπος για δεύτερη φορά αναφέρθηκε σε… κήρυγμά του στο θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα προς την κυβέρνηση.

“Τα λεγόμενα, ότι η Εκκλησία έχει θησαυρούς είναι παραμύθια. Εσείς βοηθάτε. Σκεφτείτε, σήμερα, στην Αρχιεπισκοπή μόνο, θα φάνε 53000 άνθρωποι. Κι αυτό δεν είναι δικό μας έργο. Εμείς απλώς το καθοδηγούμε, το προσέχουμε. Εσείς το στηρίζετε. Ο ένας στέκεται πλάι στον άλλο και προχωρούμε όλοι μαζί”, ανέφερε χθες από τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

Την Παρασκευή μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κα ιμε αφορμή προτάσεις για δράσεις για τα παιδιά είχε πει: “πολύ ωφέλιμα θα είναι αυτά τα έργα. Και να σκεφθούμε ότι η Εκκλησία δεν έχει άλλο σκοπό, παρά να εξυπηρετεί τους ανάγκες του λαού μας και ιδιαίτερα των παιδιών μας. Πιστεύω ότι η Διοίκηση της Εκκλησίας δε θα είχε αντίρρηση, αν βρεθούν οι κατάλληλοι τόποι. Υπάρχει, όμως, η δυσκολία του κράτους, επισήμανε ο Μακαριώτατος. Γιατί το κράτος όπου δει εκκλησιαστικό τόπο, τον θεωρεί είτε δημοτικό, είτε δημόσιο ή δασικό. Επομένως δεν αρκεί μόνο η θέλησή μας. Χρειάζεται και συνεργασία με άλλες πλευρές”

Προειδοποίηση προς όσους επιχειρήσουν να ξαναπροπαγανδίσουν τα περί “πλούσιας Εκκλησίας”; Από τη Γερμανία όπου βρέθηκε προ ημερών διευκρίνισε πως οι αποφάσεις με την κυβέρνηση λαμβάνονται με συνενόηση και η αλήθεια είναι πως παρά τα…άσφαιρα χτυπήματα Φίλη και άλλων, οι σχέσεις κυβέρνησης-Εκκλησίας δεν ε΄χουν διαταραχτεί.

Θα φανεί οσονούπω λοιπόν προς τι η διπλή αναφορά για την εκκλησιαστική περιουσία…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese