Στην τελική ευθεία βρίσκονται σύμφωνα… με πληροφορίες του nextdeal.gr οι διαδικασίες για την πώληση τηςEurolife, θυγατρικής της Eurobank όπως επίσης και η ολοκλήρωση της μεταβίβασης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στον όμιλο της Ergo. Επίσης, νέα δεδομένα προκύπτουν για την Εθνική Ασφαλιστική την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας.

Ειδικότερα, για την Eurolife οι διαδικασίες πώλησης της εταιρείας μέχρι του ποσοστού του 80% έχουν ξεκινήσει όπως αναφέρεται άλλωστε και στην επίσημη παρουσίαση της Τράπεζας ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Οι πληροφορίες πολλές, οι περισσότερες κάνουν λόγο για πέντε προτάσεις με αυτή της Fairfax να είναι η πιο γνωστή, ωστόσο στη διοίκηση της Eurolife «κρατούν την αναπνοή του» προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η μεταβίβαση.

Σε κάθε περίπτωση, και ο νέος μέτοχος θα έχει συνεργασία με την Eurobank ενώ δεν φαίνεται να αλλάζει δραματικά το επιτυχημένο επιχειρησιακό μοντέλο.

Σε ότι αφορά την ΑΤΕ Ασφαλιστική, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Διεύθυνση Εποπτείας ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) καθόρισε ως τελική ημερομηνία μεταβίβασης της εταιρείας να είναι η 31/12/2015.

Τέλος σε ότι αφορά την Εθνική Ασφαλιστική, η απόφαση που είχε ληφθεί προς κεφαλαιοποίησης της τράπεζας ήταν ότι η εταιρεία δεν θα μεταβιβασθεί. Ωστόσο το όλο θέμα αναμένεται να επανεξεταστεί τώρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης. Πάντως η Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται να κλείσει το 2015 με πολύ υψηλή κερδοφορία…

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Α.Ε.Ε.Γ.Α. “Η ΕΘΝΙΚΗ”.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

“Συνάδελφοι,

Για μια ακόμα φορά η ΕΤΕ θέλει να ξεπουλήσει την Εταιρία μας.
Η Διοίκηση Λούκας Κατσέλη – Λεωνίδα Φραγκιαδάκη έστειλε στην Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού (DGCom) επικαιροποιημένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας στο οποίο περιλαμβάνει την πώληση του 100% της Εθνικής Ασφαλιστικής (αν το απαιτήσει ρητά ο αγοραστής, η ΕΤΕ μπορεί να κρατήσει μέχρι το 25%).
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πώληση πρέπει να έχει γίνει μέχρι την 31/12/2016 και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30/6/2017. Παράλληλα πουλάει και τις θυγατρικές της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Κύπρο και Ρουμανία.

Φαίνεται ότι και η νέα διοίκηση της ΕΤΕ συνεχίζει χωρίς καμία διαφοροποίηση το σχέδιο της διοίκησης Τουρκολιά επιλέγοντας την “εύκολη” λύση: πωλήσεις των “χρυσαφικών” της ΕΤΕ, συρρίκνωση και απολύσεις.
Οι κινήσεις αυτές όχι μόνο υποσκάπτουν την προσπάθεια για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας αλλά παραδίδουν στα ξένα κεφάλαια σημαντικά και κερδοφόρα τμήματά της.

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να θυμηθεί τα όσα δήλωνε στην προηγούμενη προσπάθεια της τότε κυβέρνησης να πουλήσει την Εταιρία μας.

Θυμίζουμε τα λόγια του: “Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι ένα ακόμα έγκλημα απέναντι στον εθνικό πλούτο. Η κυβέρνηση του κου Καραμανλή πρέπει να σταματήσει πια να λεηλατεί τον εθνικό πλούτο. Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής θα επιβαρύνει τους καταναλωτές και θα δημιουργήσει ένα αβέβαιο μέλλον για χιλιάδες οικογένειες των εργαζόμενων σε αυτήν.”

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους, επτά χρόνια μετά την προηγούμενη προσπάθεια ξεπουλήματος της Εταιρίας μας, να σταθούν ξανά με ψηλά το κεφάλι απέναντι σε αυτή την απόφαση.
Να σταθούν ξανά μπροστά στην προσπάθεια για αφελληνισμό της Εταιρίας μας αλλά και της ασφαλιστικής αγοράς.

Ο αγώνας μας ενάντια στην πώληση της Εταιρίας μας ξεκινάει σήμερα.
Καλούμε τους συνεργάτες, τους διαμεσολαβούντες, το Εταιρικό μας δίκτυο πωλήσεων, τους συνταξιούχους αλλά και όλους τους ασφαλιζόμενους να σταθούν στο πλάι μας για την ανατροπή αυτής της απόφασης.

Συναδελφικά
Το Δ.Σ.”English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese