Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 1.527 φιάλες αλκοολούχων ποτών και 975 λίτρα αλκοολούχου ποτού χύμαΑδήλωτο αποθηκευτικό χώρο εντόπισε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στην περιοχή της Ηλιούπολης τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως εργαστήριο επεξεργασίας…

 

και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών. 
Κατά την έφοδο στην αποθήκη κατασχέθηκαν 1.527 φιάλες αλκοολούχων ποτών, 975 λίτρα αλκοολούχου ποτού χύμα για τα οποία δεν προέκυψε βάσει φορολογικών στοιχείων η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια, πλήθος αυτοκόλλητων ετικετών ομοιωμάτων γνωστών ποτών, μηχανή εμφιάλωσης, θερμοπίστολο αποκόλλησης ετικετών, πλυστικό μηχάνημα φιαλών και ένα μοτοποδήλατο που αναζητείται ως κλεμμένο.

Ταυτόχρονα σε έρευνες που διενεργήθηκαν από έτερα κλιμάκια σε παρακείμενες επιχειρήσεις χονδρικής εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών και σε επιχείρηση εμπορίας ποτών στον Άγιο Δημήτριο κατασχέθηκαν 2.967 φιάλες αλκοολούχων ποτών για τις οποίες δεν προέκυψε η νόμιμη εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο. 

Κατά την επιχείρηση έγιναν πέντε προσαγωγές ενώ συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον του  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Ακόμη αναζητούνται άλλα δύο άτομα τα οποία διέφυγαν την σύλληψη κατά την διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό της συνολικής διακινηθείσας ποσότητας οινοπνευματωδών ποτών από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις προκειμένου να καταλογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese