Με έντονη ανησυχία παρακολουθούν οι κάτοικοι τα όσα εκτυλίσσονται στο νησί τουςΜε έντονη ανησυχία παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Λέρου τα όσα εκτυλίσσονται λόγω του προσφυγικού, αφού το τελευταίο…

 

διάστημα το νησί τους έχει «βουλιάξει» από μετανάστες και πρόσφυγες.
Ωστόσο, οι ζωές των κατοίκων έχουν αναστατωθεί ακόμη περισσότερο από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι στη Λέρο θα δημιουργηθεί ένα από τα κέντρα ταυτοποίησης μεταναστών, γνωστά και ως «hotspots».

Τη Δευτέρα έφτασαν στο νησί με το πλοίο «Blue Star» συνολικά 40 οικίσκοι, οι οποίοι αναμένεται να φιλοξενήσουν τους μετανάστες που καταφτάνουν στη Λέρο. Τα σπιτάκια μεταφέρθηκαν στο νησί με δύο δρομολόγια του πλοίου, το οποίο είχε ναυλώσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οικίσκοι τοποθετήθηκαν στην βάση του Πολεμικού Ναυτικού της Λέρου (ΥΝΤΕΛ), ενώ τις επόμενες ημέρες άλλοι 60 αναμένεται να μεταφερθούν στο νησί.

Ωστόσο, οι κάτοικοι παραμένουν ανήσυχοι και τονίζουν πως η καθημερινότητά τους έχει αναστατωθεί, όχι μόνο από τις τεράστιες ροές μεταναστών, αλλά και από τις εργασίες που το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν χώρα στο νησί, όπως για παράδειγμα από το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του έτους ο στρατός θα πρέπει να έχει δημιουργήσει «hot spot» στη Λέρο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese