Παρά τις περιορισμένες πιστώσεις και τις περικοπές των προηγούμενων ετών, υλοποιήθηκε εντός του 2015 η καταβολή των προβλεπόμενων από το …
Προεδρικό Διάταγμα 200/1993 ημερών εκτός έδρας, το ονομαζόμενο «επίδομα παραμεθορίου», αυτό που λέγατε ότι δεν θα δώσουμε ποτέ. Το πήραν όλοι οι στρατιωτικοί, οι υπηρετούντες στον Έβρο και στα νησιά του Αιγαίου. Η υψηλή υπ’ όψιν δαπάνη αντιμετωπίστηκε εντός των ορίων του Προϋπολογισμού των οικείων Γενικών Επιτελείων και μάλιστα θα συνεχίσει και το επόμενο έτος.

Όσον αφορά το σκέλος των αποδοχών, καταβάλλεται απρόσκοπτα το 50% της επιδικασθείσας από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναδρομικά καταβολής και το άλλο 50% δεσμεύεται σε λογαριασμό, προκειμένου να υπογράψει το Υπουργείο Οικονομικών και να χορηγηθεί μόλις τακτοποιηθεί το θέμα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην κατηγορία δε των εξοπλιστικών προγραμμάτων και διαβλέποντας εγκαίρως το πρόβλημα της περικοπής πιστώσεων για το επόμενο έτος, μέσω της στενής συνεργασίας που είχαμε με το Υπουργείο των Οικονομικών, τι κάναμε; Εξασφαλίσαμε τις αναγκαίες προμήθειες οπλικών συστημάτων και κυρίως τις συντηρήσεις αυτών, το Follow On Support, εκμεταλλευόμενοι πλήρως τις πιστώσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων του τρέχοντος έτους.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese