Την Kυρία με τις καμέλιες, σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ελληνικό κοινό την …
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 Η μετάδοση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο, πραγματοποιείται, σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live –η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα του φημισμένου ρωσικού χορευτικού συγκροτήματος σε περισσότερες από 1.200 κινηματογραφικές αίθουσες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο–, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Η κυρία με τις καμέλιες είναι μια νέα παραγωγή, η οποία, χάρη στη γεμάτη θεατρικότητα και συγκινησιακά φορτισμένη ερμηνεία των χορευτών των Μπαλέτων Μπολσόι, δίνει νέα πνοή σε αυτό το αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας που έχει εμπνεύσει, μεταξύ άλλων, συνθέτες, χορογράφους, σκηνοθέτες αλλά και σύγχρονους συγγραφείς.

Η μουσική του μπαλέτου Η κυρία με τις καμέλιες βασίζεται στις υπέροχες μελωδίες του Φρεντερίκ Σοπέν και χορογραφήθηκε από τον Αμερικανό Τζον Νοϋμάγερ για τα Μπαλέτα της Στουτγάρδης. Είναι μια από τις διασημότερες χορογραφίες του. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1978 στο Staatstheater της ίδιας πόλης, με τη φημισμένη πρίμα μπαλαρίνα Marcia Haydée στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στην κυριακάτικη παράσταση της 6ης Δεκεμβρίου, τη Μαργαρίτα Γκoτιέ θα ενσαρκώσει η prima ballerina assoluta Σβετλάνα Ζαχάροβα, ενώ στον ρόλο του Αρμάν το κοινό θα απολαύσει τον Έντβιν Ρεβάζοφ, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του Μπολσόι αλλά και του Μπαλέτου του Αμβούργου.

Μουσική: Φρεντερίκ Σοπέν
Χορογραφία: Τζον Νοϋμάγερ (βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Δουμά υιού).
Με τους πρώτους χορευτές, τους σολίστ και το corps de ballet των Μπαλέτων Μπολσόι.
Διάρκεια: 3 ώρες και 5 λεπτά

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese