Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης μέλος της ΕΣΗΕΑ
Και να μας το λέγαμε δεν θα το πιστεύαμε, ο καλύτερος συνήγορος του διοικητή της…
Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα απεδείχθει  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που ταυτίστηκε με θέσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας όταν προκλήθηκε από τον Νίκο Καραθανασόπουλο.  Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ανέφερε αποσπάσματα της πρόσφατης έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδας περί «ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας» και «ιδιωτικών επενδύσεων» και απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομίας δήλωσε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο ταυτίζεται με τις απόψεις του κ. Στουρνάρα αλλά χρησιμοποιεί και παρόμοια ορολογία στο λεκτικό του!

«Μερικά πράγματα είναι αλήθεια ακόμα και αν τα πει ο Γιάννης Στουρνάρας» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος  «Για παράδειγμα ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει ή ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Βόρειας Ελλάδας αδικούνται» »Χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχει ανάπτυξη», αναγνώρισε. Ζήτησε ωστόσο υπομονή έως τον ερχόμενο Μάρτιο για το αναπτυξιακό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο όπως δεσμεύθηκε θα διαφέρει από αυτά που πιστεύει ο κ. Στουρνάρας.

«Μετά από το κουίζ για τον κ. Στουρνάρα είμαι έτοιμος να δηλώσω ότι μερικά πράγματα είναι αλήθεια ακόμη κι αν ο κ. Στουρνάρας πει ότι είναι αλήθεια. Π,χ. δηλαδή αν πει για παράδειγμα ότι ο άνθρωπος χρειάζεται οξυγόνο για να ζήσει ή ότι οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδας αδικούνται από τη διαιτησία είμαι έτοιμος να το δεχτώ. Όπως είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι χωρίς επενδύσεις δεν θα υπάρχει ανάπτυξη. Όπως είμαι έτοιμος να δεχτώ ότι χωρίς προγράμματα κατάρτισης δεν θα βοηθηθεί η οικονομία. Για το πραγματικό  αναπτυξιακό μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ και που διαφέρει από τις ιδέες Στουρνάρα θα πρέπει να περιμένεται μέχρι το Μάρτη του 2016» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

«Δεν είναι αντιπαράθεση Βόρειας και Νότιας Ελλάδας αλλά όλη η αυτή η προσπάθεια που κάνετε να απαντήσετε με φυσικά φαινόμενα στο ζήτημα μιας αλήθειας που αφορά σε κοινωνικά δεδομένα και φαινόμενα δεν μπορεί να πατάει στην πραγματικότητα.

Έχετε αποδεχθεί τις ίδιες αλήθειες με τον κ. Στουρνάρα» ανταπάντησε ο κ. Καραθανασόπουλος. «Στο πρώτο μάθημα φιλοσοφικής λογικής που κάναμε στο πανεπιστήμιο μάθαμε ότι ο συλλογισμός “η γάτα έχει τέσσερα πόδια, ο σκύλος έχει τέσσερα πόδια, άρα η γάτα είναι σκύλος” έχει κάποιο σφάλμα” συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος, ενώ ο κ. Καραθανασόπουλος δεν άντεξε και είπε την γνωστή φράση πως “το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνόμος είναι όργανο, άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι».

Άμα έχετε αυτή τη λογική…» είπε χαμογελώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ κλείνοντας.

Απίστευτες ημέρες λέμε εμείς…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese