Το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” βρίσκεται αυτή την ώρα στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο! Το σκάφος βρίσκεται εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τουρκικό σκάφος πραγματοποιεί θαλάσσιες έρευνες και μάλιστα με συνοδεία δύο τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Η πρόκληση είναι σημαντική κι έρχεται να προστεθεί στις αγριότητες που έκαναν στον εναέριο χώρο του Αιγαίου οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες στον εναέριο χώρο του Αρχιπελάγους.

Γεωπολιτικό θρίλερ!

Παράλληλα, πάνω από 150 Τούρκοι στρατιώτες και περίπου 25 τανκς αναπτύχθηκαν από τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κάτι που ανεβάζει το θερμόμετρο μετά την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας Τουρκίας.

Η αποστολή Τούρκων στρατιωτών και τανκς έγινε για να προσφέρουν εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, προσθέτοντας ότι οι χώρες του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους είναι ενήμερες για την πρωτοβουλία.

Οι «Τούρκοι στρατιώτες έφθασαν στην περιοχή Μπασίκα της Μοσούλης. Βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο τακτικών γυμνασίων. Ένα τάγμα πέρασε στην περιοχή», ανέφερε η πηγή αυτή, χωρίς να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό τους.

Σύμφωνα με το τουρκικό φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, δύναμη 150 τούρκων στρατιωτών έφθασε χθες στην περιοχή της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, την οποία έχει καταλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΕΙ), στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής κουρδικών στρατευμάτων του Ιράκ.

Το τουρκικό απόσπασμα, που υποστηρίζεται από 20 έως 25 άρματα μάχης, αναπτύχθηκε στην περιοχή Μπασίκα, μετέδωσε το Ανατολή. Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται εδώ και δυόμισι χρόνια στο βόρειο Ιράκ, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας συνεργασίας με στόχο την εκπαίδευση των «πεσμεργκά», των δυνάμεων της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

newsit.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese