Έντονη αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων ανάμεσα στην τριμελή επιτροπή της ΕΙΝΑ και τους εργαζόμενους στο Καρμανδάνειο με…
αφορμή το πρόσφατο συμβάν με την τεχνική βλάβη που προέκυψε στον καυστήρα του νοσοκομείου Παίδων.

Η τριμελής επιτροπή της ΕΙΝΑ στην ανακοίνωσή της μιλά για σκηνικό εγκατάλειψης στο νοσοκομείο:

Χάος προκλήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο νοσοκομείο μετά από έκρηξη στον καυστήρα θέρμανσης και σε δυο σώματα καλοριφέρ, ευτυχώς όχι σε θαλάμους νοσηλείας ! Γιατροί και νοσηλευτές έτρεχαν για να μετακινήσουν τα παιδιά μακρυά από τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις !

Άλλα παιδιά μαζί με τους γονείς τους βρήκαν καταφύγιο στην αυλή του νοσοκομείου . . .

Το γεγονός αυτό (προφανώς λόγω υποχρηματοδότησης, παλαιότητας και φθοράς εγκαταστάσεων και εξοπλισμού ) είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου σε ένα γενικότερο σκηνικό εγκατάλειψης… Το νοσοκομείο είναι αφημένο από το υπουργείο και την υγειονομική περιφέρεια κυριολεκτικά στην τύχη του !

Το έχουμε ξαναπεί σε δεκάδες ανακοινώσεις ως τριμελής της ΕΙΝΑ και ως συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου.

Η εγκατάλειψη του παιδιατρικού νοσοκομίου της Πάτρας είναι εγκληματική και επικίνδυνη !Οι γιατροί του νοσοκομείου φωνάζουμε ασταμάτητα προς τους υπεύθυνους φορείς για την απαράδεκτη κατάσταση !

Δε θα κάτσουμε όμως και να καούμε ζωντανοί μέσα στο νοσοκομείο. Δεν ήταν το όνειρο μας, όταν επιλέγαμε να γίνουμε γιατροί ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον. Δεν θέλουμε για τους ασθενείς μας , πόσο μάλλον για τα ίδια μας τα παιδιά αυτές τις απαράδεκτες συνθήκεςΖητάμε να αντικατασταθούν-ανακαινιστούν άμεσα όλες οι απαρχαιωμένες δομές του κτιρίου. Ξεκινώντας από τις πιο βασικές όπως οι εγκαταστάσεις θέρμανσης (και κλιματισμού το καλοκαίρι!). Να ανακαινιστούν οι θάλαμοι των μικρών ασθενών. Να αντικατασταθεί ο φθαρμένος ιατρικός εξοπλισμός (μηχανήματα άνω των 30 ετών !). Να ανακαινιστούν οι χειρουργικές αίθουσες.

Ζητάμε να επισκευαστεί άμεσα ο αξονικός τομογράφος και το μηχάνημα αερίων αίματος. Να προμηθευτεί άμεσα το νοσοκομείο με όλα τα απαραίτητα υλικά και αναλώσιμα.Τέλος να ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό με προσλήψεις μόνιμων εργαζόμενων, για να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου. Σήμερα λόγω των ελλείψεων προσωπικού τμήματα όπως το παιδο-ορθοπαιδικό κινδυνεύουν άμεσα με κλείσιμο. Δεν υπάρχει κανένας ειδικευόμενος στη λίστα αναμονής όλου του χειρουργικού τομέα καθώς οι νέοι γιατροί φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό. Να προσληφθούν άμεσα στο νοσοκομείο βασικές ειδικότητες οι οποίες λείπουν, όπως του καρδιολόγου, του οφθαλμιάτρου, του δερματολόγου, του νευροχειρουργού…Το Υπουργείο, η 6η ΥΠΕ και η Διοίκηση του νοσοκομείου πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για :Ασφαλείς συνθήκες εφημέρευσης για γιατρούς, νοσηλευτές και ασθενείς

Αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και φροντίδας
Εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη του παιδιατρικού νοσοκομείου

Η ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟΥ

Απαντώντας με ανακοίνωση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και το διοικητικό προσωπικό αναφέρουν:

“Τα ξημερώματα της Πέμπτης 3/12/2015 προκλήθηκε μια τεχνική βλάβη στον καυστήρα του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να προκληθούν περιορισμένης έκτασης υλικές ζημιές σε σημεία  που χωροταξικά δεν είχαν σχέση με τους θαλάμους νοσηλείας των μικρών ασθενών.

Παρόλο που δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια των ασθενών και των εργαζομένων, τηρήθηκε το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για προληπτικούς λόγους, με τον συντονισμό της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Κατερίνα Γατοπούλου ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές Νοσηλευτές δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες.

Το συμβάν έληξε σε ¾ της ώρας και το Νοσοκομείο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά σε όλους τους τομείς ενώ η βλάβη αποκαταστάθηκε πλήρως νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Το Νοσοκομείο μας στεγάζεται σε ένα κτίριο που όντως χρειάζεται τεχνικές παρεμβάσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται εντατικά τους τελευταίους μήνες η σημερινή διοίκηση τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Το Νοσοκομείο μας μόνο στην τύχη του δεν έχει εγκαταλειφθεί!

Όλοι οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας -όπως πάντα- στους μικρούς ασθενείς με απόλυτη ασφάλεια και υπευθυνότητα.

ΕΚ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ:

Ε. ΑΛΜΠΑΝΗ, Δ/ντρια Ν.Υ., Ε. ΜΑΛΑΧΑΤΗ ,Αν. Δ/ντρια Ν.Υ.,  Γ. ΛΑΛΑΓΙΑΝΝΗ  Προϊσταμένη παιδ/κης κλινικής ενώ υπογράφει και η κ. Κοντού Προ’ι’σταμένη Χειρουργείου!

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ:

Κ. ΣΙΑΜΟΥ, Δ/ντρια Διοικητικού

Την ανακοινωση επίσης υπογράφουν η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Διοικητικής Υπηρεσίας και οι Προ’ι’στάμενες Διοικητικού, Γραμματείας και Προσωπικού.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

Θ. ΤΣΩΛΗ Αντιπρόεδρος, Μ. ΤΡΑΓΟΥΛΙΑ  Γραμματέας, Μ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ Ταμίας” και ο Γιώργος Γραμματίκας, ο οποίος είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ. και επιπλέον είναι και Προ’ι’στάμενος του Γραφείου Υποστήριξης Πολίτη.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese