Ούτε η Ρωσία, ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά ούτε και η Γερμανία θέλουν να εμπλακούν σε μια μακρόχρονη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Συρία, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ…

 

Στάινμαϊερ.

«Ουδείς έχει συμφέρον – ούτε οι Αμερικανοί, ούτε εμείς, ούτε οι Ρώσοι – αυτή η αποστολή να διαρκέσει χρόνια», είπε ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, όπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της διπλωματίας της Γερμανίας έλαβε μέρος στη σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στο Βελιγράδι.

Ο Στάινμαϊερ τόνισε ακόμη πως θεωρεί απαραίτητο να εξευρεθεί ένας τρόπος πολιτικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία.

Νωρίτερα, η Μπούντεσταγκ, η ομοσπονδιακή κάτω Βουλή της Γερμανίας, ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στην εκστρατεία στη Συρία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η εντολή για την αποστολή των γερμανικών ένοπλων δυνάμεων θα διαρκέσει ως την 31η Δεκεμβρίου 2016. Το κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 131 εκατ. ευρώ, ενώ στην αποστολή θα εμπλακούν περίπου 1.200 μέλη του γερμανικού στρατού με διάφορα καθήκοντα.

Το Βερολίνο αναμένεται να αναπτύξει έξι αεροσκάφη Tornado για αποστολές συλλογής πληροφοριών και εναέριας επιτήρησης καθώς και μια φρεγάτα σε ρόλο υποστήριξης του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle, το οποίο πλέει αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese