Μια εταιρεία τεχνολογίας λέει ότι εργάζεται σε ένα πρόγραμμα που θα επιτρέψει…
τη συνείδηση ενός ανθρώπου να μεταφερθεί σε ένα τεχνητό σώμα μετά το θάνατό του.
Αν και ακούγεται σαν πλοκή για ταινία επιστημονικής φαντασίας, η εταιρεία τεχνολογίαςHumai εργάζεται στην «ανάσταση νεκρών» μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Μάλιστα οι ιθύνοντες δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η τεχνολογία – βιονική, κρυονική, νανοτεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη -θα δώσει αυτή την δυνατότητα σε μόλις τρεις δεκαετίες.

Δημιουργώντας ένα αποτύπωμα της προσωπικότητας των ανθρώπων, η Humai χρησιμοποιεί τηντεχνητή νοημοσύνη και τη νανοτεχνολογία για να αποθηκεύουν τα δεδομένα, όπως την ομιλία, την συμπεριφορά, την σκέψη και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί το κάθε σώμα, σύμφωνα με την mirror.co.uk.
Αυτά τα δεδομένα θα κωδικοποιούνται σε πολλαπλές τεχνολογίες αισθητήρων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε ένα τεχνητό σώμα που θα περιέχει τον εγκέφαλο του αποθανόντος. Όπως εξηγούν αυτό θα μπορεί να γίνει με τη χρήση της κλωνοποίησης, όπου θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν πλήρως έναν εγκέφαλο ενηλίκου, η αλλιώς θα μπορούσαν να τον κρατήσουν ανέπαφο μέσω κρυογονικής.
Στην ιστοσελίδα της εταιρίας εξηγούν: «Η Humai είναι μια εταιρεία με αποστολή να ανακαλύψουμε εκ νέου τη μετά θάνατον ζωή. Θέλουμε να σας φέρουμε πίσω στη ζωή μετά το θάνατό σας.»

Η Humai, με έδρα το Λος Άντζελες, χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τον Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της Josh Bocanegra, ο οποίος δηλώνει «δεν νομίζω ότι καταπολεμάμε το θάνατο. Απλώς τον κάνω να φαίνεται προαιρετικός», και συνεχίζει «Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος θα ήθελε να πεθάνει, αλλά σέβομαι την επιθυμία τους.»


ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese