337 νεκρές φάλαινες βρέθηκαν σε μία από τις πιο απομακρυσμένες και….
παρθένες περιοχές της Παταγονίας της Χιλής, προκαλώντας έκπληξη και σοκ στους επιστήμονες, οι οποίοι προσπαθούν να βρούν την απάντηση για αυτούς τους μαζικούς θανάτους.

Ο  διευθυντής της οργάνωσης HSFS, Vreni Häussermann  διεξάγει έρευνα και οι απαντήσεις θα δοθούν με άρθρο στο προσεχές τεύχος του National Geographic.      

Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι για το συμβάν έχει αποκλειστεί η ανθρώπινη ενέργεια και συζητώνται τα φυσικά αίτια των θανάτων. « Εντός του 2015 υπήρξαν μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας και σε άλλες περιοχές του Ειρηνικού, την Αλάσκα και τη Βρετανική Κολομβία, επομένως είναι σκόπιμο να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που συμβαίνει; “, ανέφερε ο  Häussermann.          

Η ανακάλυψη έγινε τυχαία τον Απρίλιο, στο πλαίσιο ενός προγράμματος της κυβέρνησης της Χιλής για τα οικοσυστήματα της Παταγονίας.      

Οικολόγοι κατηγορούν τώρα την επιστημονική ομάδα που διεξάγει την έρευνα ότι σιώπησε για πέντε μήνες σχετικά με τις νεκρές φάλαινες, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. “Η απόκρυψη των πληροφοριών για πέντε μήνες χωρίς να το δηλώσουν στις αρχές είναι μια σοβαρή έλλειψη ηθικής από τους επιστήμονες,” δήλωσε η Susannah Buchan, ωκεανογράφος και εμπειρογνώμονας στα κητοειδή.      

Ο Häussermann αντιτείνει  ότι πήρε μήνες για να αναλύσουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο μέχρι τον Οκτώβριο και να έχουν μια τελική εικόνα.    

Η δημοσίευση του National Geographic θα αφορά στη διερεύνηση των αιτίων των θανάτων και των επιπτώσεων  για τη διατήρηση των φαλαινών, ενώ αρκετοί ειδικοί φοβούνται ότι αυτές δεν θα ήταν οι μόνες νεκρές φάλαινες, αφού στην περιοχή που βρέθηκαν υπάρχουν κι άλλες απομονωμένες παραλίες στις οποιες είναι δύσκολο να πατήσουν άνθρωποι.  

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese