αρουραιος ονειροκριτης

Πεινασμένα, σκοτεινά κι πολλαπλασιαζόμενα, τα ποντίκια είναι όντα αισχρά, που δεν σταματούν να μας τρώνε τις τροφές και τους σπόρους και όταν είναι πολλά σπέρνουν τη μιζέρια και τις πιο τρομερές αρρώστιες όπως η πανώλη και η ψώρα…

Γι’ αυτό το λόγο οι Αρχαίοι είχαν ως Θεό των Ποντικών, τον Απόλλωνα τον Σμίνθειο, που όταν ήταν θυμωμένος έστελνε βέλη με πανώλη και τη γιάτρευε όταν ήταν ικανοποιημένος. Δεν θα έπρεπε λοιπόν να μας παραξενεύει το γεγονός ότι τα τρωκτικά αυτά μας προκαλούν τρόμο κι αηδία.

Στα όνειρα, τα ποντίκια κι οι αρουραίοι είναι η μεταφορά των ανησυχιών κι αντιπροσωπεύουν ότι μας τρώει μέσα μας, που μας απασχολεί και μας ανησυχεί. Είναι πολλές φορές η φωνή της συνείδησης που μας θυμίζει ότι έχουμε πει ή έχουμε κάνει κάτι κακό.

Η βασική διαφορά ανάμεσα στα όνειρα με ποντίκια κι αρουραίους υπάρχει στην ένταση ή τη βαρύτητα της σημασίας τους, μεγαλύτερη στους αρουραίους μικρότερη στα ποντίκια, τα οποία μερικές φορές μπορούν να έχουν ερωτικά υπονοούμενα, αλλά πάντα έναν βρώμικο και νοσηρό ερωτισμό.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ένα ποντίκι δείχνει φόβο, πραότητα, ασημαντότητα κι έλλειψη επιθετικότητας. Έχουμε συναισθήματα ανικανότητας και φόβου ότι δεν μετράμε. Το όνειρο μπορεί να μας λέει ότι καταναλώνουμε πολύ χρόνο στο να κρυβόμαστε στις σκιές. Εναλλακτικά, μπορεί να συμβολίζει μικρές ενοχλήσεις και ανησυχίες.

Αν βλέπουμε ότι σκοτώνουμε ή παγιδεύουμε ένα ποντίκι σημαίνει ότι οι άλλοι κάνουν μεγάλο θέμα μικρά ζητήματα στη ζωή μας.

Αν δούμε ότι εμείς ή κάποιος άλλος τρώει ένα ποντίκι σημαίνει ότι υπάρχει κάτι, που μας ενοχλεί στη συνείδηση μας και πρέπει να το βγάλουμε από μέσα μας.

Αν βλέπουμε ότι κυνηγούν ένα ποντίκι σημαίνει ότι δεν υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας. Αφήνουμε τους άλλους να μας κάνουν ότι θέλουν.

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε πολλά ποντίκια δείχνει ότι καταναλώνουμε πολύ χρόνο σε μικρά προβλήματα και ασήμαντα θέματα.

Αν βλέπουμε ποντίκια να τρώνε ή τα ταΐζουν σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να ρίξει την αυτοπεποίθησή μας. Κάποιοι αδίστακτοι άνθρωποι προσπαθούν να κατασπαράξουν τα εισοδήματά μας

Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ένα χάμστερ αντιπροσωπεύει υποανάπτυκτα συναισθήματα. Απομακρυνόμαστε από τους άλλους, έτσι ώστε να αποφύγουμε να πληγωθούμε. Μπορεί επίσης να δείχνει ότι τα σεξουαλικά ζητήματα είναι ασήμαντα για εμάς. Μπορούμε να ξεχωρίσουμε το σεξ από τον έρωτα.

ΤΡΩΚΤΙΚΟ
Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε ένα τρωκτικό συμβολίζει την βρωμιά, την αηδία, την αποκρουστικότητα και τον θάνατο. Υπάρχει κάτι αρνητικό στη ζωή σας. Αναζητήστε το είδος τρωκτικού, για να ολοκληρώσετε την ερμηνεία.

Στα όνειρα, όλα τα τρωκτικά, εκτός από τους λαγούς και τα κουνέλια, έχουν την ίδια σημασία με τα ποντίκια και τους αρουραίους, δηλαδή είναι κάτι που μας τρώει μέσα μας.

ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ
Αν ονειρευόμαστε ότι βλέπουμε μια φάκα σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με ύπουλα άτομα γύρω μας, που κάνουν σχέδια εναντίον μας.

Αν βλέπουμε ότι στήνουμε μια ποντικοπαγίδα σημαίνει ότι κερδίζουμε τους αντιπάλους μας.

Αν δούμε ένα ποντίκι πιασμένο σε φάκα σημαίνει ότι θα πέσουμε στα χέρια των αντιπάλων μας.

ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ
Αν ονειρευόμαστε έναν αρουραίο δείχνει συναισθήματα αμφιβολίας, απληστίας, ενοχής, ανικανότητας και ζήλιας. Κρατάμε κάτι για τον εαυτό μας, που μας κατατρώει. Ή έχουμε κάνει κάτι για το οποίο δεν είμαστε υπερήφανοι. Εναλλακτικά, ο αρουραίος δείχνει αποστροφή, αποσύνθεση, βρωμιά κι ακόμα και θάνατο.

Ιδιαίτερα, αν βλέπουμε ένα μαύρο αρουραίο αντιπροσωπεύει απάτη και πονηρές δραστηριότητες. Αν δούμε έναν λευκό αρουραίο, τότε σημαίνει ότι θα δεχτούμε βοήθεια από μια απρόσμενη πηγή.

Το να ονειρευτούμε ότι μας δαγκώνει ένας αρουραίος στο πόδι αναλογεί με τον αγώνα, που κάνουμε στη ζωή μας εναντίον των εχθρών μας.

Στην Ελληνική παράδοση, ο αρουραίος συμβολίζει προβλήματα, απάτες και εχθρούς, τους οποίους πρέπει να προσέχουμε πολύ, για να μη μας προδώσουν.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese