Σε δύο τραυματιοφορείς και στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που περίμενε να την παραλάβει παρέδωσαν μετανάστες τη σορό του 22χρονου… Μαροκινού, που έχασε το πρωί τη ζωή του, από ηλεκτροπληξία, στην Ειδομένη.

Οι μετανάστες, αφού προσευχήθηκαν για τον άτυχο νέο, παρέδωσαν τελικά τη σορό στους τραυματιοφορείς και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα εν μέσω έντασης.

Νωρίτερα, έχοντας εναποθέσει το άψυχο σώμα του 22χρονου πάνω σε αυτοσχέδιο φορείο και σκεπάζοντάς το μ’ ένα μαύρο πανί, μετανάστες κατευθύνθηκαν προς το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, απ’ όπου τους απώθησαν αστυνομικοί της γειτονικής χώρας, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.


Το πρόβλημα στην Ειδομένη δεν μπορεί να λυθεί ούτε με λουλούδια ούτε με ξύλο
Ο κ. Μουζάλας διαβεβαίωσε ότι «σε 4 με 5 μέρες το πρόβλημα με την Ειδομένη θα έχει τελειώσει» ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι «δεν θα υπάρξει εγκλωβισμός μεταναστευτικών ροών».
«Θα το διαχειριστούμε γρήγορα, όχι με λουλούδια ούτε με ξύλο, αλλά διαχειριστικά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας και συμπλήρωσε «στην Ειδομένη θα δοθεί λύση και δεν θα είναι βόλτα στο δάσος παιδιών του κολεγίου. Θα είναι δύσκολη για όλους μας που δεν θέλουμε βία».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese