Πληθαίνουν, όσο προχωρά η έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Κοζάνης, τα περιστατικά κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών με τη μέθοδο της απασχόλησης από τα δυο ζευγάρια Ρουμάνων που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή….

 

Ήδη, στην αρχική κλοπή προστέθηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις.
Οι δυο Ρουμάνες ηλικίας 32 και 40 χρόνων έκαναν ερωτήσεις μια 65χρονη γυναίκα στην κοινότητα Κοντοβούνι για την κατεύθυνση που έπρεπε να ακολουθήσουν, καθώς τάχα είχαν χάσει τον δρόμο. Όμως, της άρπαξαν ξαφνικά μια χρυσή αλυσίδα και ένα χρυσό σταυρό, μπήκαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητο όπου τις περίμεναν οι ομοεθνείς τους, ένας 32χρονος και ένας 40χρονος, και διέφυγαν. Ωστόσο, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από άνδρες της Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Σερβίων και συνελήφθησαν.

Σε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του Ι.Χ., το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους. Όμως, ήταν κρυμμένα και άλλα κοσμήματα αξίας 1.900 ευρώ, που η Ασφάλεια διαπίστωσε ότι προέρχονταν από κλοπές σε βάρος άλλων τριών γυναικών ηλικίας 72, 81 και 82 χρόνων στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης και τους επιστράφηκαν.

Η συμπληρωματική δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης και η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων με θύματα ηλικιωμένες.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese