Στο Σύνταγμα έφτασε η πορεία την ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τη σημερινή απεργία που πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό του… 2016 και για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό. Εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμμετοχή 20.000 ατόμων. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Λίγο πριν τις 13:00 σημειώθηκαν επεισόδια μικρής κλίμακας στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας όταν 30 περίπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών και προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων επί της οδού Σταδίου. Οι ταραξίες πέταξαν πέτρες έξω από το υπουργία Εργασίας κατά των αστυνομικών, ενώ έβαλαν φωτιά και σε ένα κάδο απορριμάτων, χωρίς να δοθεί συνέχεια και χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

Λίγο αργότερα, όταν η πορεία έφτανε στο τέλος της, έπεσαν δύο μολότοφ στο Σύνταγμα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Το επεισόδιο συνέβη στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας όταν άτομα που ακολουθούσαν το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Σημειώνεται ότι είναι ακινητοποιημένοι οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας έως το Αεροδρόμιο. Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς το Λεκανοπέδιο από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. 

Ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, η οποία εκτιμάται ότι ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Με δήλωσή του αναφέρθηκε στο μήνυμα της σημερινής απεργίας που όπως είπε είναι «Αγώνας συνεχής, λαϊκή συμμαχία».

«Δεν είναι ώρα για στημένους διαλόγους, για συναινέσεις, για νέες ψεύτικες προσδοκίες, με την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, που οδηγεί σε χειραγώγηση ουσιαστικά του εργατικού – λαϊκού κινήματος, για να περάσουν γρηγορότερα και ευκολότερα τα νέα βάρβαρα μέτρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η επιλογή για τον λαό μας είναι μία: Αγώνας διαρκείας, ταξική ενότητα, λαϊκή συμμαχία παντού σε όλη την Ελλάδα. Το ΚΚΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της πάλης, για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, για να καταργηθούν όλοι οι αντιλαϊκοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας: «καμιά αναμονή, αγώνας συνεχής, λαϊκή συμμαχία, αυτό είναι το μήνυμα και της απεργιακής συγκέντρωσης».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese