Περίμενε να πέσει το σκοτάδι και στη συνέχεια ανέβαινε στη μηχανή του μέχρι να… εντοπίσει τα υποψήφια θύματά του. Ανυποψίαστους περαστικούς που περπατούσαν αμέριμνοι χωρίς να προσέχουν ιδιαίτερα τις τσάντες τους. Ο λόγος για έναν 29χρονο Ηρακλειώτη, που είχε αναγάγει την αρπαγή τσαντών σε .. επάγγελμα αποκομίζοντας μάλιστα «κέρδη» από τη λεία των κλοπών που ξεπερνούσαν τα 5.000 ευρώ.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο 29χρονος άρπαξε την τσάντα μιας 56χρονης γυναίκας και έσπευσε να εξαφανιστεί. Η κλοπή καταγγέλθηκε στις αρχές και αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου ξεκίνησαν την έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Ένα 24ωρο αργότερα, και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης, 1ης Δεκεμβρίου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν και συνέλαβαν τον 29χρονο.

Όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος άνδρας από τις 25 Αυγούστου έως και την 1η Οκτωβρίου είχε διαπράξει συνολικά 21 αρπαγές τσαντών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου αποσπώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα των κατόχων τους καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese