Για τις 20 Δεκεμβρίου “κλειδώνουν” οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού…
της Νέας Δημοκρατίας, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία αποφασίστηκε να ανατεθεί η διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στην εταιρεία Vodafone.

Η Vodafone είχε δεχθεί νωρίτερα να αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών, υπό τον όρο αυτές να μην διεξαχθούν στις 13 Δεκεμβρίου, καθώς σε αυτήν την περίπτωση εκτιμάτο ότι υπήρχε πιθανότητα 20-25% για “απρόοπτα”. Ωστόσο, μία άλλη υποψήφια εταιρεία, η “Έξυπνα Συστήματα”, ισχυριζόταν ότι μπορούσε να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου, όπως ήθελαν να γίνει οι Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης, σε αντίθεση με τους άλλους δύο υποψηφίους, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη, που προέκριναν την αξιοπιστία της διαδικασίας, έστω κι αν αυτή καθυστερούσε λίγο παραπάνω.

Τελικά, οι πληροφορίες που έρχονται από την ΚΕΦΕ αναφέρουν ότι προτιμήθηκε τελικά η επιλογή της Vodafone, κι έτσι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός δεν θα διεξαχθεί στις 27 Δεκεμβρίου, αλλά στις 10 Ιανουαρίου, για να μη συμπέσει με την περίοδο των εορτών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese