Αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Αμυνας δήλωσαν χθες ότι έχουν αποδείξεις πως η Τουρκία είναι ο βασικός καταναλωτής πετρελαίου από το Ισλαμικό Κράτος, προσθέτοντας ότι σε δοσοληψίες με το ISIS εμπλέκεται και ο Τούρκος…

 

πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αξιωματούχοι επικαλέστηκαν εικόνες από δορυφορικές λήψεις, που δείχνουν βυτιοφόρα πετρελαίου να περνούν από τις περιοχές του Ισλαμικού Κράτους προς την Τουρκία, ενώ σημείωσαν ότι γνωρίζουν τρεις διαφορετικές διαδρομές από τις οποίες περνάει πετρέλαιο στην Τουρκία.

Τα στελέχη του ρωσικού υπουργείου Αμυνας τόνισαν ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έχουν βοηθήσει στη μείωση του λαθρεμπορίου κατά 50%, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι αεροπορικές επιθέσεις σε πετρελαϊκές υποδομές του Ισλαμικού Κράτους.

Επίσης, σημείωσαν ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν στοιχεία που θα δείχνουν πώς η Τουρκία βοηθά το Ισλαμικό Κράτος.

Ερντογάν: Θα παραιτηθώ εάν αποδειχθεί ότι αγοράζουμε πετρέλαιο από το ISIS

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να συκοφαντεί την Τουρκία με την κατηγορία ότι αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη σχετική καταγγελία στελεχών του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Εάν αποδειχθούν οι κατηγορίες ότι η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από το ISIS θα παραιτηθώ, υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος σε δηλώσεις του από τη Ντόχα.

Δεν έχουμε απολέσει τις αξίες μας τόσο, ώστε να αγοράζουμε πετρέλαιο από μια τρομοκρατική οργάνωση, επισήμανε ο κ. Ερντογάν.

Υπογράμμισε δε ότι δεν θα ήθελε να πληγούν περαιτέρω οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία.

Πηγή: Εuro2day.grEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese