Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν όταν τρεις ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες σε κτίριο κοινωνικών υπηρεσιών για παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Οι δύο από τους τρεις…

 

δράστες της επίθεσης, ένας άνδρας και μία γυναίκα, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά σε καταδίωξη που ακολούθησε.

Οι αρχές συνεχίζουν την αναζήτηση για τον τρίτο δράστη.

Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για το αν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια αλλά και ούτε ποια ήταν η σχέση μεταξύ των δύο δραστών. «Δεν γνωρίζουμε που είναι οι δράστες. Οι ένοπλοι ήρθαν προετοιμασμένοι να κάνουν ότι έκαναν. Έμοιαζε σαν να βρίσκονταν σε αποστολή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πυροτεχνουργοί βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης προκειμένου να εξετάσουν αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί. Ο σερίφης της περιοχής ζήτησε από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν να κινούνται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας και εμπορικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα των δραστών. «Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι τα βήματα με τα οποία θα κάνουμε την Αμερική μία πιο ασφαλή χώρα» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

H υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως πρέπει να λάβουμε δράση στην καταπολέμηση της βίας. «Αρνούμαι να το δεχτώ ως κάτι φυσιολογικό. Πρέπει να λάβουμε άμεσα δράση για να σταματήσουμε τη βία» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese