Το πρώτο συνέδριο με θέμα την ενδυνάμωση του έργου των κοινωφελών ιδρυμάτων, κάτω μάλιστα και από τις δύσκολες σημερινές κοινωνικές συνθήκες πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη στις 18.00 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Η…

 

εκδήλωση διοργανώνεται από το σωματείο «Φιλότης» με σκοπό οι προβληματισμοί και τα συμπεράσματά της να αποτελέσουν ερωτήματα γύρω από τη σημασία, την αξία αλλά και την προώθηση της Δωρεάς καθώς και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην Ελλάδα, υπέρ κοινωφελών σκοπών και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν οι  Πέτρος Λυριντζής, Πρόεδρος του σωματείου «Φιλότης», Παύλος Τσίμας, Δημοσιογράφος, Ευθύμιος Πατσούρης, Νομικός, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Βικτώρια Αθανασοπούλου, Δικηγόρος, Λέκτορας Πανεπιστημίου Αιγαίου,Jennifer Clarke, Συντονίστρια Προγραμμάτων ΜΚΟ, Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Γενική είναι η εντύπωση όσων έχουν ασχοληθεί με το χώρο των κοινωφελών ιδρυμάτων, κληροδοτημάτων και δωρεών ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα όσον αφορά και το συγκεκριμένο τομέα, βρίσκεται σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Το σωματείο «Η  ΦΙΛΟΤΗΣ», συστήθηκε από ανθρώπους με ευαισθησία για το συγκεκριμένο θέμα, σε μια συλλογική ανάληψη πρωτοβουλίας για τη βελτίωση, αναβάθμιση και διάδοση του θεσμού της δωρεάς προς την κοινωνία στην Ελλάδα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese