Δικογραφία για απόπειρα απάτης και κλοπή, που έγινε τον Νοέμβριο του 2015 σε… βάρος 84χρονου στην Κατερίνη, σχηματίστηκε σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 21 και 28 ετών, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της 18ης Νοεμβρίου του 2015, ο 21χρονος πλησίασε τον ηλικιωμένο στην αυλή του σπιτιού του, υποδυόμενος τον λογιστή του γιου του και με το πρόσχημα υποτιθέμενης οφειλής, απαίτησε το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ.

Τη στιγμή που θα παρέδιδε το παραπάνω ποσό στον 21χρονο, αιφνιδιαστικά ο 28χρονος συνεργός αφαίρεσε από τον 84χρονο το πορτοφόλι του, που περιείχε το συνολικό ποσό των 2.000 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα και διέφυγαν με όχημα που είχαν σταθμεύσει κοντά στην οικία.

Σημειώνεται ότι οι δύο νεαροί άντρες έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese