Οι αρχές του Άπελντορν ,στην ανατολική Ολλανδία, συνέλαβαν έναν Ολλανδό…
αστυνομικό, ο οποίος κατηγορείται για την πώληση αντικειμένων που προέρχονται από το μοιραίο Μπόινγκ των Μαλαισιανών αερογραμμών. Να σημειωθεί, πως το Μπόινγκ έπεσε τον Ιούλιο του 2014 στην Ουκρανία, σκοτώνοντας 298 ανθρώπους.

Ο φερόμενος ως δράστης φημολογείται, πως πουλούσε αυτά τα αντικείμενα σε δημοπρασίες, μέσω του διαδικτυακού τόπου Marktplaats. Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός κατηγορείται για την πώληση ενός μέρους από την άτρακτο του αεροσκάφους, ενός πακέτου μαντήλια της αεροπορικής εταιρείας, καθώς και ενός τμήματος ρούχου, ανθρώπου που συμμετείχε στην έρευνα στο σημείο της πρόσκρουσης. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, παραμένει άγνωστο πως βρέθηκαν τα προαναφερθέντα αντικείμενα υπό την κατοχή του.

Όπως δήλωσαν οι αρχές, ο Ολλανδός αστυνομικός περίμενε να κερδίσει ένα ποσό που συνολικά θα έφτανε τα 1.500 ευρώ. Ο διαδικτυακός τόπος που φιλοξένησε άθελα του τα αντικείμενα αυτά, δήλωσε ότι τα έχει αποσύρει από τις σελίδες του και συνεργάζεται με την αστυνομία για το περιστατικό.

Αξίζει να αναφερθεί, πως ύστερα από διεξοδική έρευνα που πραγματοποίησαν στην περιοχή Ολλανδοί ειδικοί το αεροπλάνο που είχε ξεκινήσει από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λαμπούρ έπεσε ξαφνικά στην Ουκρανία πιθανότητα από ρωσικό πύραυλο.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese