Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Παναγιώτης Δάνης υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, αντιδρώντας για τις αλλαγές στο ΣΔΟΕ…

Την παραίτησή του υπέβαλε ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Παναγιώτης Δάνης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι λόγοι της παραίτησης σχετίζονται με τη μεταφορά μεγάλου μέρους των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εφοριακών, οι οποίοι καταγγέλλουν τη «διάλυση» του Σώματος.

Η δυσαρέσκεια του επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχει εκφραστεί επίσημα στην κυβέρνηση ουσιαστικά από το καλοκαίρι όταν και τέθηκε για πρώτη φορά θέμα μεταφοράς χιλιάδων φακέλων με πολύκροτες υποθέσεις από το ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ.

Πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του Γενικού Γραμματέαυποστηρίζουν ότι ο κ. Δάνης είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο μεγάλης καθυστέρησης στην ολοκλήρωση ελέγχων που είχαν ήδη ξεκινήσει και βρίσκονταν σε εξέλιξη από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν ότι «η μεταφορά των φακέλων» ήταν η αιτία για την οποία είχαν έρθει σε οριακό σημείο οι σχέσεις του κ. Δάνη και με την πρώην Γεν. Γραμματέα της ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαϊδου. Με τον τελευταίο μνημονιακό νόμο όχι μόνο δεν αντιστράφηκε η πορεία μεταφοράς φακέλων από τον ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ αλλά ουσιαστικά νομοθετήθηκε η περαιτέρω αύξηση των μεταφερόμενων υποθέσεων, με αποτέλεσμα ο κ. Δάνης να μιλά ουσιαστικά για προσπάθεια διάλυσης του ΣΔΟΕ.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση καλείται μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα και ενώ τα δημόσια έσοδα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, να χτίσει από την αρχή όλο τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, καθώς μέσα στο μήνα πρέπει:
Να βρεθεί ο μόνιμος αντικαταστάτης της Κατερίνας Σαββαϊδου εγχείρημα όχι τόσο εύκολο καθώς μετά την αποπομπή των δύο τελευταίων ΓΓΔΕ αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει κατά δύο χρόνια την κατά τα άλλα μόνιμη θέση του Γενικού Γραμματέα, παρατηρείται μεγάλη διστακτικότητα από την πλευρά στελεχών να αναλάβουν την ηλεκτρική καρέκλα
Να περάσει νομοθετική διάταξη για την ριζική αναδιάρθρωση της ΓΓΔΕ η οποία στο εξής θα πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας εσόδων ο οποίος θα διοικείται από διευθύνοντα σύμβουλο ανεξάρτητο διοικητικό συμβούλιο ενώ θα έχει δικό του ξεχωριστό προϋπολογισμό
Να επιλεγεί νέο πρόσωπο για την θέση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, όργανο που πλέον θα επικεντρωθεί στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και του οικονομικού εγκλήματος.
thetoc.gr

Σχόλιο επί του θέματος από την καταγγέλουσα ,κυρία Θεοδωροβία Πλακά….

Αλέξη Τσίπρα καί λοιποί εγκληματίες τού ελληνικού λαού, θα σας κυνηγάω σε όλο τον υπόλοιπό μου βίο,εάν δεν προβείτε άμεσα στον έλεγχο των 50 οργανωτικών εκτελεστικών επιτροπών της Γ.Γ.Αθλητισμού ,πού μετά από εισαγγελική παραγγελία ,ύστερα από καταγγελία μου,βρίσκεται στο ΣΔΟΕ από το καλοκαίρι του 2014 αραχνιάζοντας καί περιμένοντας τον έλεγχο, γιά διακίνηση μαύρου χρήματος καί παράνομες νομιμοποιήσεις εσόδων πολλών εκατομμυρίων ευρώ με πολλούς αποδέκτες, αγγίζοντας καί τα δις ευρώ,αφού ανάμεσα σε αυτές τις επιτροπές υπάρχει ή αμαρτωλή των Ολυμπιακών αγώνων καί του Αθήνα’97.

Αλέξη Τσίπρα σού κρούω τον κώδωνα τού κινδύνου της συγκάλυψης σκανδάλων μεγατόνων….

Δώσε άμεσα εντολή να ξεκινήσει ο έλεγχος!
Σε καθιστώ υπεύθυνο!

Τον εντιμότατο Νικολούδη τον εξαφανίσατε,ο έταιρος έντιμος προϊστάμενος του ΣΔΟΕ κύριος Δάνης θα εξαφανιστεί κι αυτός;

Μετά από αυτούς ετοιμάσου να εξαφανιστείς κι εσύ Αλέξη Τσίπρα ,από την αγανάκτηση καί την οργή τού ελληνικού λαού πού τού ρουφάς καθημερινά το αίμα ,αφήνοντας ανέγγιχτους τούς μεγαλοαπατεώνες…
Με ακούς; Η φωνή μου έφθασε στο Μαξίμου;
Θεοδωροβία Πλακά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese