Ιδιαίτερης σημασίας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό, χαρακτήρισε… ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, τις επισκέψεις των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο, Σεργκέι Λαβρώφ και Τζών Κέρι.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο, ο κύριος Παπαδόπουλος, υπέδειξε ότι ανέκαθεν επιθυμούσαμε την εμπλοκή όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, όπως και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ότι στις συνομιλίες του Προέδρου Αναστασιάδη τόσο με τον κύριο Λαβρώφ, όσο και με τον κύριο Κέρι, θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ποιά προβλήματα υπάρχουν στο Τραπέζι των συνομιλιών και φυσικά ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, θέματα εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και η οικονομική πτυχή της λύσης.

Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε ότι έχει γίνει πλέον κατορθωτή η εμπλοκή όλων των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στο Κυπριακό, όπως και εκπροσώπου και τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει γίνει πεποίθηση όλων ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα διέπει τη λύση.

Αυξημένα μέτρα ασφάλειας – υπομονή συστήνει η Αστυνομία

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Αστυνομία, από τα ξημερώματα και για τρεις ημέρες, ενόψει των επισκέψεων του Σεργκέι Λαβρώφ και του Τζων Κέρι, στην Κύπρο.

Όπως δήλωσε στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αποστολή της Δύναμης σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η ασφάλεια των ξένων επισήμων και της συνοδείας τους από την άφιξη μέχρι και την αναχώρησή τους από την Κύπρο.

Η Αστυνομία είπε βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα λειτουργήσει κέντρο συντονισμού από όπου θα παρακολουθείται η όλη κατάσταση.

Ο κύριος Αγγελίδης επανέλαβε ότι τόσο στη Λάρνακα όσο και στη Λευκωσία, θα υπάρξουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων.

Επισήμανε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να γίνουν ανακοινώσεις ότι θα κλείσουν συγκεκριμένοι δρόμοι, για ευνόητους λόγους.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, το κοινό θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες των επί καθήκοντι αστυνομικών και να επιδεικνύει τη δέουσα υπομονή.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese