Με μια δραματική επιστολή που μιλά ανοιχτά για την απαξίωση του… Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και την εγκατάλειψη της Κρήτης υποβάλλει την παραίτηση του στον παραλήπτη της Υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, ο διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΑΚ, Λευτέρης Κοπάσης.

Στην επιστολή του ο ίδιος σημειώνει ότι εκκρεμεί χωρίς λόγο ο ορισμός των αιρετών μελών του ΔΣ του οργανισμού ενώ υπογραμμίζει ότι έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες μια σειρά απο έργα πνοής για την Κρήτη. Αναφορικά δε για τον ΒΟΑΚ ο ίδιος σημειώνει ότι ακόμα δεν έχει ενταχθεί για για χρηματοδότηση η περίφημη Μελέτη Στρατηγικού Σχεδιασμού την ώρα που αντίστοιχα έργα στην υπόλοιπη χώρα προχωρουν.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κοπάσης αναφέρει «η επάρκεια και η ταχύτητα επιτέλεσης των αρμοδιοτήτων μας, η συμμετοχή της αυτοδιοίκησης στις αποφάσεις και την υλοποίηση των έργων, η προσέλκυση πρόσθετων πόρων από ανταγωνιστικά προγράμματα, η ενεργειακή αξιοποίηση των έργων για τη μείωση του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών, οι πολύτιμες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης δεν αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, όπως η επιστροφή των κρίσιμων αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο. Ωστόσο, γεγονός παραμένει ότι αντιμετωπίζουμε οικονομική ασφυξία, παρά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση για την επιχορήγηση των πρόσθετων αρμοδιοτήτων, που έχουν ανατεθεί στο Οργανισμό και χωρίς προσωπικά να έχω την παραμικρή δυνατότητα επικοινωνίας με την ηγεσία του υπουργείου. Ισως έχουμε περιέλθει ήδη στο οριακό σημείο λειτουργίας, που καθίσταται επιζήμιο τόσο για αυτόν τον ίδιο τον Οργανισμό όσο και την ανάπτυξη της Κρήτης» ενώ ζητά την άμεση παρέμβαση του ΥπουργούEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese