Άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη… στην ισπανική εφημερίδα «Marca», έδωσε ο Κριστιάν Καρεμπέ και μίλησε κυρίως για την θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και για την καριέρα που… δεν έκανε ως ηθοποιός αισθησιακών ταινιών. «Αν δεν είχες γίνει ποδοσφαιριστής, τι επάγγελμα θα είχες ακολουθήσει;» είναι η ερώτηση του Ισπανού δημοσιογράφου στον παλαίμαχο Γάλλο άσο.


 «Γιατρός ή πορνοστάρ» είναι η αιφνιδιαστική απάντηση του Καρεμπέ, στον δημοσιογράφο, ο οποίος δεν έδωσε συνέχεια και προχώρησε σε άλλες ερωτήσεις. Ο Κριστιάν Καρεμπέ γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 1970, στο νησί Λιφού, στη Νέα Καληδονία. Είναι γιος τους Πωλ και της Ουντρενί, μάλιστα, ήταν το πέμπτο (από τα 18 συνολικά) παιδί της οικογένειας. Ο Καρεμπέ μεγάλωσε βάσει τα έθιμα της φυλής Κανάκ. Το όνομα Καρεμπέ, στη γλώσσα των Κονάκ, σημαίνει θυμωμένος άνθρωπος.   Το 1981, ο Καρεμπέ ξεχωρίζει στο σχολείο για τις αθλητικές του επιδόσεις αλλά και για την κλίση του στη γαλλική γλώσσα. 

Ο Καρεμπέ ήταν πολύ καλός, γενικότερα, στον αθλητισμό, καθώς, είχε κατακτήσει αρκετά μετάλλια στον στίβο. Γρήγορα, όμως, φάνηκε να αγαπά περισσότερο το ποδόσφαιρο. Ο Καρεμπέ, στη συνέντευξή του, θυμήθηκε το τραγικό περιστατικό που σημάδεψε τη μεταγραφή του στη Ρεάλ. «Είναι κάτι που κουβαλώ πάντα μαζί μου. Τα αδέρφια μου με άφησαν στο αεροδρόμιο και στην επιστροφή είχαν τροχαίο. Σκοτώθηκαν. Η κατάκτηση του Champions League ήταν αφιερωμένη στη μνήμη τους. Ήταν, επίσης, αφιερωμένη στο χωριό μου. Πριν μπω σε κάθε αγώνα τους σκεφτόμουν και προσευχόμουν για όλους τους δικούς μου στη Νέα Καληδονία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος.   Ο Καρεμπέ ρωτήθηκε και για τη Ρεάλ σήμερα, σε σχέση με την εποχή του, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζει στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Εκεί η απάντησή του ήταν διπλωματική…    «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη Ρεάλ του τώρα με αυτή της δικής μου περιόδου. Θα πρέπει να αφήσουμε τον προπονητή να δουλέψει και πιστεύω ότι σε δύο μήνες θα μπορούμε να τον κρίνουμε. Όσον αφορά τους παίκτες, πάντα μου άρεσαν ο Τσάβι και ο Ινιέστα. Προφανώς τώρα ξεχωρίζουν ο Κριστιάνο και ο Μέσι που είναι οι σούπερ σταρ του πρωταθλήματος» κατέληξε ο Καρεμπέ. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese