του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Με αφορμή την κατάπτυστη απόφαση της Γερμανικής Ευρώπης για το μεταναστευτικό, η οποία αποτελεί διπλωματικό θρίαμβο της Τουρκίας, θα πρέπει να σημειώσουμε ορισμένα πράγματα…

Καταρχήν η Τουρκία για πολλοστή φορά αποτελεί αποσταθεροποιητικό παράγοντα για την παγκόσμια ειρήνη. Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, η Τουρκία είναι εκείνη που δημιούργησε το προσφυγικό πρόβλημα στην Ευρώπη. Είτε δημιουργώντας μαζί με κάποιους ισχυρούς προστάτες της, όπως η Γερμανία και η Χίλαρι Κλίντον το «φαινόμενο ISIS», για να ανατρέψουν τον Άσαντ, είτε στέλνοντας χιλιάδες τζιχαντιστές στην Ευρώπη.

Κι ενώ η Τουρκία κάνει όλα αυτά τα εγκλήματα ειρήνης, τα οποία προστίθενται στις γενοκτονίες Ποντίων και Αρμενίων και άλλων λαών που ζουν μέσα σ’ αυτό το φασιστικό συνονθύλευμα που δημιούργησε ο σφαγέας Κεμάλ Ατατούρκ, με τις ευλογίες των «συμμάχων» μας στον Α.Π.Π., εντούτοις για πολλοστή φορά επιβραβεύεται από τους – υποτίθεται – φίλους μας.

Όσον αφορά το προσφυγικό, θα λέγαμε πως το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δείχνει παρωχημένο και δημιουργεί συνθήκες αθρόας εισδοχής εγκληματιών στην Ευρώπη, οι οποίοι κρύβονται πίσω από το δράμα των οικονομικών μεταναστών, οι οποίο ψάχνουν μια καλύτερη ζωή σε προηγμένες κοινωνίες. Ο στόχος των περισσότερων προσφύγων είναι να πάνε σε μια ανεπτυγμένη χώρα όπως η Γερμανία που έχει δουλειές, για μια καλύτερη ζωή… Ωστόσο στις τάξεις τους έχουν εισχωρήσει και πολλοί εγκληματίες, που στόχο έχουν να μετατρέψουν την Ευρώπη σε ένα νέο χαλιφάτο… Είναι ανάγκη ν’ αλλάξει άμεσα η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης. Να υπάρξουν πιο αποτελεσματικοί έλεγχοι. Να χωρίσουμε την ήρα από το στάρι.

Πρέπει ν’ αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και οι «σύμμαχοι» μας Ευρωπαίοι να τους υποδεχτούν και να τους απορροφήσουν στις υγιείς και προηγμένες κοινωνίες τους, όλους εκείνους που θέλουν μια καλύτερη ζωή. Που ζητούν μια δουλειά.

Για να μην γίνομαι εντελώς αφοριστικός για την «αλληλεγγύη» που δείχνει πολλαπλώς η Ευρώπη προς την Ελλάδα, είναι ξεκάθαρο πως το μεταναστευτικό θα λυθεί (αν λυθεί) μόνο με κοινή απόφαση ΟΛΩΝ των Ευρωπαίων και όχι το βάρος να πέφτει μόνο στις χώρες του Νότου. Και το κυριότερο, να μην χαϊδεύουν την Τουρκία (κατ’ επέκταση τους τζιχαντιστές), επειδή – τάχα μου – αποτελεί ανάχωμα στην ρωσική κάθοδο στην Μεσόγειο… Τα υπόλοιπα λέγονται απλώς για να λέγονται. Το χειρότερο όλων είναι πως η πτωχευμένη Ελλάδα έχει γίνει η αποθήκη του πλούσιου Βορρά.

Η απώλεια της ζωής εκατοντάδων Γάλλων στο κέντρο του Παρισίου, αλλά και εκατοντάδων μεταναστών στις θάλασσες της Νότιας Ευρώπης συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Ως σήμερα, οι πρωτοβουλίες που υπήρξαν από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στις χώρες προέλευσης δεν είχαν απτά αποτελέσματα. Τα προγράμματα που σχεδιάστηκαν στην πράξη εγκαταλείφθηκαν, χωρίς να έχουν επιτύχει κανέναν από τους στόχους τους. Σίγουρα δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της βοήθειας στις χώρες της Βόρειας Αφρικής και τμήματος της Μέσης Ανατολής για να βελτιώσουν τις οικονομίες τους και να μειώσουν την ανεργία. Στόχος ο οποίος θα μείωνε τον αριθμό των πολιτών τους που καταφεύγουν στην μετανάστευση προς την ΕΕ με κάθε νόμιμο ή παράνομο τρόπο.

Επιπλέον, οι πόλεμοι που είναι μία ακόμη από τις κύριες αίτιες των μεταναστευτικών ροών, εντάθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Μεσόγειου και της Μέσης Ανατολής και αύξησαν αυτές τις ροές, πολλαπλασιάζοντας τις ανθρώπινες τραγωδίες στη θάλασσα της Μεσογείου.

Καταλήγοντας θα πρέπει να γράψω αυτό που μου ήρθε στο νου, με το που διάβασα ότι η Γερμανία τα έδωσε όλα στην Τουρκία. Τώρα που η Γερμανική Ευρώπη «χρυσώνει» τον σουλτάνο Ερντογάν, εξακολουθούμε να «Μένουμε Ευρώπη»;
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese