Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία εκτίμησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Γιατί να μην αντέξει;».

«Το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος…

 

την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία» είπε για τον πρωθυπουργό και τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι ο κ. Τσίπρας πριν από ένα χρόνο αρνιόταν τα πάντα.

Μάλιστα είπε ότι η επιλογή του νυν πρωθυπουργού όταν ήταν στην αντιπολίτευση «αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η καλύτερη» όμως τόνισε ότι «ουδέποτε ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Τσίπρα».

Όσο αφορά την πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα που δεν έγινε αποδεκτή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να την κρίνει ο ελληνικός λαός που είναι ο τελικός κριτής.

Αναφορικά μάλιστα με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα πρέπει να συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση. Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης «δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση».

Όσον αφορά το ασφαλιστικό ο υπουργός τόνισε ότι γίνεται μια «μεγάλη προσπάθεια» και «δεν έχουμε καταλήξει ακόμα,  ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι «με κοντόφθαλμες επιλογές».

Όπως ανέφερε, «αυτή η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές» και δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας.

 English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese