Διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας επιδιώκει…
ο Αλέξης Τσίπρας και εκτός από το φλερτ με τον Βασίλη Λεβέντη δεν αποκλείονται και άλλες κινήσεις – έκπληξη.

Κυβερνητικά στελέχη δεν αποκλείουν πως «με κάποιον τρόπο η κυβέρνηση σε κάποιες ψηφοφορίες στη Βουλή μπορεί να πάρει περισσότερες ψήφους», θεωρώντας πιθανό πως το επόμενο διάστημα η συγκυρία μπορεί να οδηγήσει ακόμα και μεμονωμένους βουλευτές στην στήριξη της κυβέρνησης.

Επαφές που ήδη γίνονται υπογείως από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα πρόσωπα, ενώ σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν θα ενταχθούν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ψηφίσουν στις κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή.

Σε κάθε περίπτωση στο Μέγαρο Μαξίμου εξακολουθούν να διαμηνύουν πως η κυβερνητική πλειοψηφία δεν κινδυνεύει και θα αυξηθεί.

Οι κρίσιμες δοκιμασίες της κυβερνητικής πλειοψηφίας ξεκινούν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου με την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Ακολουθεί στις 19 με 22 Δεκεμβρίου η ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων που θα ξεκλειδώσει άλλο 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Επόμενος σταθμός η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, η οποία είναι πιθανόν να γίνει στις 23 Δεκεμβρίου και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό στις 11-12 Ιανουαρίου.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese