Πόσο κοστίζει μία ανθρώπινη ζωή; Για τους τζιχαντιστές, μία Γεζίντι κοστίζει όσο ένα όπλο, δέκα δολάρια, ή μισό πακέτο τσιγάρα…

Οι τζιχαντιστές πωλούν τις γυναίκες που ανήκουν στη μειονότητα των Γεζίντι σε εξευτελιστικές τιμές αφότου βεβαίως πρώτα έχουν λερώσει με τα βρώμικα χέρια τους τις περισσότερες απ΄αυτές .  

Το Ισλαμικό Κράτος, ο υπ’ αριθμόν 1 εχθρός της Δύσης, δείχνει το απάνθρωπο πρόσωπό του σε αθώες ψυχές. “Πρόκειται για πόλεμο ο οποίος περνάει κυριολεκτικά πάνω από τα κορμιά των γυναικών”, αναφέρει στο Γαλλικό Πρακτορείο η 64χρονη Κίμι Χασάν Σαίφο αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τα σκλαβοπάζαρα των τζιχαντιστών στη Συρία, στα οποία είχαν την ατυχία να βρεθούν οι εγγονές της.  

Όπως η ίδια εξηγεί, “αναλόγως με τις ανάγκες των τζιχαντιστών αλλά και την ηλικία της γυναίκας”, οι τιμές πώλησης των νεαρών Γεζίντι  διαφοροποιούνται στα σκλαβοπάζαρα. “Προσεύχομαι να τελειώσει αυτή η κόλαση”, επισημαίνει η Σαίφο. Η 23χρονη Αβίν, μία από τις δύο εγγονές της που κατάφεραν να γλιτώσουν από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, αφηγείται στο δίκτυο ΝΒC News, τον Γολγοθά της.

Οι τζιχαντιστές την είχαν αιχμάλωτη στη Ράκκα της Συρίας επί ένα χρόνο. “Το πρώτο πράγμα που κάνουν οι τζιαχαντιστές όταν καταλάβουν ένα χωριό είναι να ξεχωρίσουν τα γυναικόπαιδα από τους άνδρες. Τα βάζουν σε χωριστά στρατόπεδα και στη συνέχεια επιλέγουν τα μικρά κορίτσια, ηλικίας επτά έως δέκα ετών. Ορισμένα από αυτά τα πωλούν με αντάλλαγμα ένα όπλο,, δέκα τσιγάρα η δέκα δολάρια…”.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese