Στον απόηχο της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 την περασμένη εβδομάδα από ένα τουρκικό F-16 στη Συρία και του τραγικού θανάτου του πιλότου του, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά Τουρκμένιων ανταρτών μετά την εκτόξευσή του από το αεροσκάφος, η Ρωσία αποφάσισε να εξοπλίζει όλους τους πιλότους της με πιστόλια και καλάσνικοφ, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους και στο έδαφος.

Το γιλέκο που πλέον θα φορούν όλοι οι πιλότοι που συμμετέχουν σε βομβαρδισμούς εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία θα περιλαμβάνει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, μία πυξίδα, έναν καθρέφτη για τη δημιουργία σινιάλων, έναν ραδιοπομπό, αδιάβροχα σπίρτα και ένα αυτόματο πιστόλι Stechkin, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail.

Επιπλέον, στα καθίσματα με τα οποία θα εκτοξεύονται σε περίπτωση κατάρριψης θα βρίσκονται ενσωματωμένα καλάσνικοφ (στο σημείο όπου παλαιότερα βρισκόταν μία φουσκωτή βάρκα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σορός του πιλότου του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24, που κατερρίφθη από ένα τουρκικό F-16 την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, έφτασε με τιμές ήρωα τη Δευτέρα στη Ρωσία.

O Όλεγκ Πεσκόφ ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, ήταν ο ένας εκ των δύο κυβερνητών του μοιραίου αεροσκάφους. Ο συγκυβερνήτης του Κονσταντίν Μουραχτίν κατέφερε να επιβώσει της συντριβής και νοσηλεύεται σήμερα σε ένα νοσοκομείο της Μόσχας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese