Ο εκπρόσωπος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Θόδωρος Αμπατζόγλου, έκανε πράξη την απειλή του και αποχώρησε από την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού…

Στην καθοριστική συνεδρίασή της, η ΚΕΦΕ, αναμένεται να επιλέξει την εταιρεία που θα οργανώσει την εκλογική διαδικασία την μεθεπόμενη Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου.
Μάλιστα ο κ. Αμπατζόγλου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για το αν θα παραστεί και στην αυριανή συνεδρίαση. Ο λόγος που επικαλέστηκε είναι πως δεν τον κάλυψε η απάντηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου, όπως είχε γράψει το iefimerida.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αμπατζόγλου νωρίτερα, με επιστολή προς τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, είχε ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις για τους λόγους που δεν έχει μηνυθεί η εταιρεία, η οποία οδήγησε στο φιάσκο της αναβολής των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ. Με την ίδια επιστολή, την οποία υπογράφει ο στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη και εκπρόσωπός του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ζητείται από τον κ. Παπαμιμίκο να εξηγήσει ποιο είναι το κώλυμα που δεν του επιτρέπει να προεδρεύσει στην ΚΕΦΕ, όπως ορίζεται από το Καταστατικό της ΝΔ.

Επιστολή κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου προς κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο

Προς: κον Ανδρέα Παπαμιμίκο

Μέλη ΚΕΦΕ

Λάβαμε ειδοποίηση για τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ σήμερα Δευτέρα 30/11 και ώρα 6μ.μ. Θέλουμε να συμβάλλουμε στην ομαλή διεξαγωγή  της όλης διαδικασίας εκλογής προέδρου, στην οποία συμμετέχουμε ως υποψήφιοι.

Έχουμε θέσει δύο ζητήματα τα οποία για εμάς έχουν εξαιρετική σπουδαιότητα:

Α) Ποιος είναι ο λόγος καθυστέρησης για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής της Νέας Δημοκρατίας κατά της έκπτωτης εταιρείας Infosolutions;

Τονίζουμε ότι αποτελεί ομόφωνη απόφαση αλλά πρέπει να υλοποιηθεί χωρίς καθυστέρηση.

Οι Νεοδημοκράτες αναμένουν.

Β) Σε τι ακριβώς έγκειται το δηλωθέν κώλυμα του Γραμματέα του Κόμματος από τις εργασίες της ΚΕΦΕ στις οποίες οφείλει να προεδρεύσει βάσει του καταστατικού;

Ποιο πρόβλημα είναι δυνατόν να δημιουργηθεί από την μόνιμη απουσία του;

Παρακαλούμε να έχουμε έγγραφη απάντηση επί των θεμάτων αυτών προκειμένου να διευκολυνθεί  η παρουσία όλων μας στην ΚΕΦΕ με σκοπό να γίνουν εκλογές με νομιμότητα, διαφάνεια και εγκυρότητα.

Αυτή είναι η απαίτηση όλων των Νεοδημοκρατών και οφείλουμε να την  σεβαστούμε.  

Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Εκπρόσωπος Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Η απάντηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου

Λίγη ώρα αργότερα, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος απάντησε στον κ. Αμπατζόγλου με επιστολή, απαντώντας στα δύο ζητήματα που έθετε εκείνος. Σε ό,τι αφορά τη μήνυση στην εταιρεία, απαντά ότι αρμόδιος για σχετική εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ αναφορικά με το κώλυμα που ο ίδιος επικαλείται για τη συμμετοχή του στην ΚΕΦΕ, διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος του κόμματος έχει λάβει σχετικλή γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Παπαμιμίκου:

«Ελαβα σήμερα 30.11.15 την χωρίς ημερομηνία και υπογραφή επιστολή σας την οποία φροντίσατε πριν μου τη στείλετε να τη δώσετε στη δημοσιότητα και με αυτή θέτετε δύο ζητήματα.
 Επί του πρώτου ζητήματος, όπως πολύ καλά πρέπει να γνωρίζετε, αρμόδιος για την εντολή είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος εξ όσων έχω πληροφορηθεί έχει δώσει σχετικές εντολές στη νομική υπηρεσία του κόμματος, η οποία χειρίζεται τα νομικά ζητήματα.Επί του δεύτερου ζητήματος, ο πρόεδρος του κόμματος έχει ζητήσει και έχει λάβει σχετική γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του κόμματος. Είναι πρόδηλο ότι όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουμε να σεβόμαστε τη ΝΔ και την ιστορία της».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese