Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συμμετέχοντας για 2η φορά στον… εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώνει την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, από 17:00-22.00, στο Αμφιθέατρο Τελετών του πανεπιστημίου, ημερίδα με τίτλο: «Μάθηση και αποκατάσταση ατόμων με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και σύγχρονη επιστημονική έρευνα: Εκλεκτικές συγγένειες και αλληλεπιδράσεις».

Η ημερίδα είναι ανοιχτή για το κοινό και έχει ως κύριο στόχο την υπεύθυνη ενημέρωση
των επιστημόνων – επαγγελματιών που ενεργοποιούνται στο χώρο της ειδικής αγωγής και αποκατάστασης,
των οικογενειών των μαθητών – ατόμων με αναπηρίες και / ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες,
όλων των ενδιαφερομένων για την ειδική αγωγή – αποκατάσταση, σχετικά με:

o τις κυρίαρχες επιδιώξεις της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας στους διάφορους τομείς που συναπαρτίζουν την ειδική αγωγή – αποκατάσταση,

o τα αποτελέσματα και συμπεράσματα μελετών που διενεργούνται στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής,

o τους τρόπους εμπλουτισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας που υλοποιείται στις μονάδες ειδικής αγωγής διαμέσου των παραπάνω αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων.

Η ημερίδα περιλαμβάνει επιστημονικές ανακοινώσεις από καθηγητές και από υποψήφιους διδάκτορες του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και οργανωμένη συζήτηση με το κοινό.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese