Μπορεί ο καθηγητής  Γρηγόρης Λάζος του Παντείου Πανεπιστημίου να διέψευσε κατηγορηματικά το απίθανο ρεπορτάζ της εφημερίδας Times, ότι οι νεαρές Ελληνίδες «πουλάνε» πλέον το κορμί τους για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς,…

 

ωστόσο, η αίσθηση που προκάλεσε σε διεθνές επίπεδο το θέμα, φαίνεται ότι είναι πολύ μεγάλη.

Τα διεθνή ΜΜΕ συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να γράφουν για τις φοιτήτριες που λόγω κρίσης το έριξαν στην πορνεία, ακόμη και για τα δύο ευρώ που κοστίζει μια τυρόπιτα!

Μεταξύ αυτών και το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today το οποίο, μέσα από την ιστοσελίδα του, γράφει πως τα χρήματα που παίρνουν για τις υπηρεσίες τους οι ιερόδουλες στην Ελλάδα, έχουν πέσει σε ιστορικά χαμηλά!

«Σεξ για ένα σάντουιτς», είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος, το οποίο παραθέτει, μάλιστα, δηλώσεις του κ. Λάζου τις οποίες ο ίδιος έχει διαψεύσει, ότι δηλαδή «μερικές γυναίκες το κάνουν ακόμη και για μια τυρόπιτα επειδή απλά πεινάνε».

Ο ίδιος ο καθηγητής, όμως, ξεκαθάρισε πως η διατύπωση αυτή, την οποία παρέθεσαν οι Times, δεν είναι δική του. Μάλιστα, ο κ. Λάζος αποδόμησε πλήρως το παντελώς ανακριβές -όπως αποδεικνύεται- δημοσίευμα της δημοσιογράφου Ανθής Καρασάββα, της δημοσιογράφου η οποία κατηγορείται ότι έχει αναλάβει… εργολαβικά εδώ και χρόνια να προβάλει ό,τι πιο αρνητικό στερεότυπο υπάρχει για τους Έλληνες υπό τον μανδύα του «ρεπορτάζ».

Για την ώρα, πάντως, τα ξένα ΜΜΕ συνεχίζουν να αναμεταδίδουν το ανακριβές ρεπορτάζ των Times, ως άλλη μια σοκαριστική πτυχή της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα, ενώ το hashtag #tyropita παραμένει στα στα πρώτα trends του ελληνικού Twitter.

Το δημοσίευμα του RTEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese