Αδιαπραγμάτευτη θεωρεί ο πρόεδρος…
της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, την πρόταση των εννέα σημείων που έχει καταθέσει και επιμένει στην αναγκαιότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.«Ο πρωθυπουργός φαίνεται να
προσεγγίζει το δρόμο της λογικής, αφού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μου ζήτησε να συζητήσουμε το κείμενο των 9 σημείων που έχει καταθέσει η Ένωση Κεντρώων. Αφενός τα έχει μελετήσει και αφετέρου έχει ωριμάσει η σκέψη μέσα του ότι μπορεί να υπάρξει σύγκλιση με τις συγκεκριμένες προτάσεις μας» τονίζει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Λεβέντης. Μάλιστα ζητάει οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Λεβέντης προτείνει οικουμενική κυβέρνηση με επικεφαλής έναν τεχνοκράτη, αναφέροντας ως παραδείγματα τον κ. Παπαδήμο και τον κ. Στουρνάρα.

Προσθέτει ακόμη ότι: «Χωρίς ολοκληρωμένη συζήτηση με τον Τσίπρα και συμφωνία επί όλων των θεμάτων που θέτουμε και των 9 σημείων της πρότασής μας δεν θα ψηφίσουμε τίποτα. Εκβιαστικά να ψηφίσουμε για να μην πέσει η κυβέρνηση δεν θα το κάνουμε. Ας το κάνει το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ που είναι πιο αρμόδιοι στην υπεράσπιση των μνημονίων».

«Ο κ.Τσίπρας να με ακούσει και να προβεί σε μία γενναία πράξη να παραδώσει την εξουσία σε οικουμενική κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση προσχηματικά. Διακατέχεται και αυτός από την αλαζονεία της καρέκλας. Εμείς δεν ζητάμε ανταλλάγματα. Εάν συμφωνούσαμε θα δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να πάρουμε λάφυρα. Δε θα ψηφίσουμε εκβιαστικά απλά για να μην πέσουν, ας το κάνουν άλλοι…» προσθέτει.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese