Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στην…
24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σύμφωνα με την απόφαση της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Η ΠΝΟ κάνει λόγο για «προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών» τα οποία «όχι μόνο δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες νέες ρυθμίσεις και περικοπές κατ’ εντολή του τρίτου μνημονίου».

Οι ναυτεργάτες μιλούν για διάλυση του ΝΑΤ, κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ευτελισμό των συντάξεων, συνεχώς διογκούμενη ανεργία του κλάδου, μαύρη ανασφάλιστη εργασία, συνεχή παραβίαση των όρων εργασίας, υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών. Κάνουν λόγο και για φημολογούμενες νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, για επαπειλούμενες νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στις εφάπαξ παροχές, τόσο στους αξιωματικούς, όσο και στα κατώτερα πληρώματα.

«Η συνεχιζόμενη και διογκούμενη νέα χιονοστιβάδα αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνει περιθώρια για άλλες επιλογές. Οι έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, ορθώνουν το ανάστημά τους και συντάσσονται αγωνιστικά, μαζικά και δυναμικά ενάντια στα μνημόνια και τους δανειστές» αναφέρει η ΠΝΟ, που καλεί την κυβέρνηση «να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις και τα ευχολόγια».
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese