Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την τελευταία Κυριακή κάθε Νοέμβρη, εορτάζεται στο Ναύπλιο η Άλωση του Παλαμηδιού και η…
απελευθέρωση της πόλης από τον Τούρκικο ζυγό. Το πρωί σήμερα Τιμητικό Άγημα, παρέλαβε την εικόνα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου, από το Δημαρχείο και την ανέβασε στο κάστρο του Παλαμηδίου.
Εκεί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, τελέσθηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκταρίου για τον Στάϊκο τον Ζατουνίτη και για όλα του τα παλληκάρια, ενώ παράλληλα εκφωνήθηκε και ο πανηγυρικός της ημέρας.

Στην συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ανδριάντα του Στάικου Σταϊκόπουλου και κατάθεση στεφάνων από, τους βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας, Γ. Μανιάτης, Γ.Ανδριανός, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Τ.Χειβιδόπουλο, τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Ναυπλίου “Ο Παλαμήδης” Θ. Σπαντιδέα, της στρατιωτικές αρχές του Νομού και από άλλους εκπρόσωπους και φορείς.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Σιδέρης και Στεφανόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γ. Καχριμάνης, η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Πόπη Καλκούνου, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γ.Μπόλλας, ο πρόεδρος των απανταχού Ζατουνιτών, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων.

Η πόλη του Ναυπλίου εόρτασε τα ελευθέρια της από τους Τούρκους διοργανώνοντας για πρώτη φορά τον «Παλαμήδειο Άθλο» μία απόσταση 5 χιλιομέτρων, με ανάβαση στο κάστρο του Παλαμηδείου από τα 999 σκαλιά, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015. Ο αγώνας αυτός ήταν ειδικών απαιτήσεων, καθώς οι δρομείς ανέβηκαν  τα 999 σκαλοπάτια και διέσχισαν εσωτερικά  το κάστρο  τερματίζοντας στο κέντρο της πόλης . Παράλληλα πραγματοποιηθήκαν και αγωνίσματα 3 και 10 χιλιομέτρων. Συνολικά σε όλα τα αγωνίσματα συμμετείχαν πάνω από 1500 αθλητές . Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις ήταν  ενταγμένες στις εορταστικές  εκδηλώσεις  για την απελευθέρωση της πόλις του Ναυπλίου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese