Για  κρούσματα μικροψυχίας και κομματικής ιδιοτέλειας τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν με πνεύμα απαξίωσης γιατί δεν ανταποκρίνονται …
στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας, έκανε λόγο από τα Χανιά ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Ο κ. Μπαλωμενάκης, κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υποστήριξε ότι το κάλεσμα της κυβέρνησης για συνεννόηση σε μεγάλα θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση του ασφαλιστικού, ήταν κάλεσμα ενωτικό, ωστόσο απέτυχε λόγω μικροπολιτικών επιδιώξεων.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να συγκροτηθεί ένα βιώσιμο, εθνικό ασφαλιστικό σύστημα, τονίζοντας ότι σε αυτή τη συγκυρία, μπορεί να εκμεταλλευθεί τους διεθνείς συσχετισμούς, συνδέοντας το προσφυγικό με την προσπάθεια επίλυσης μεγάλων εθνικών προβλημάτων.

“Η χώρα μας προσφέρει πολλά στην ΕΕ, λόγω του προσφυγικού και έχει δικαίωμα να ζητήσει και κάποια ανταλλάγματα έναντι αυτού”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις συντάξεις και την ενδεχόμενη μείωση τους, σημείωσε ότι είναι  εναντίον ισοπεδωτικών προβλέψεων προσθέτοντας ότι στο τέλος, μπορεί να προκύψουν ευχάριστες εκπλήξεις.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese