«Μαρτύριο» χαρακτήρισε την χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, δηλώνοντας ότι …
ο Αλ. Τσίπρας φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση. Μάλιστα αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός απορρίπτει την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση, ο Β. Λεβέντης σημείωσε «δεν θα γίνω τσόντα όπως γίναν άλλοι».

“Εγώ έχω μάθει να συζητάω γρήγορα, σοβαρά, υπεύθυνα και να καταλήγω κάπου. Εκεί ήταν τα ζώα μου αργά” σχολίασε μιλώντας σήμερα στο Mega ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, χαρακτηρίζοντας ”μαρτύριο σκέτο” την χθεσινή πολύωρη σύσκεψη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Κάνοντας μια αποτίμηση της χθεσινής συζήτησης, υποστήριξε ότι ο Αλ. Τσίπρας “φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση” κατηγορώντας τον “ότι ήθελε να δώσει στους ξένους ό,τι ζητούν στο προσφυγικό, γιατί ζητούν την άδειά μας να κάνουν περιπολίες, πολλά πράγματα, για να του χαλαρώσουν τις πιέσεις για το ασφαλιστικό”.

“Η Ευρώπη έχει κάνει πολλές φορές πίσω στο θέμα της Ελλάδος και οι πρωθυπουργοί απεδείχθησαν όλοι απατεώνες. Τί εννοώ απατεώνες, δηλαδή κορόιδευαν δεν έκαναν τις μεταρρυθμίσεις” υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και εκτίμησε πως “η Ευρώπη είναι φιλύποπτη γιατί στα έξι χρόνια δεν έχουμε προχωρήσει τίποτα ούτε το άνοιγμα των επαγγελμάτων”.

Τάχθηκε κατά της χαλάρωσης του προγράμματος, υποστηρίζοντας ότι με μια χαλάρωση “δεν θα φύγουμε ποτέ απ’ τα μνημόνια”. Και επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για το θέμα του ασφαλιστικού και των συντάξεων επαναλαμβάνοντας ότι είναι “υπέρ το να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων, υπέρ οι τρεις συντάξεις να γίνουν μια, να μπει ταβάνι 1.500 ευρώ”.

Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο κ. Τσίπρας, όταν ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, τον πλησίασε και του ζήτησε ένα τετ α τετ. Εκτίμησε ότι στο τετ α τετ, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να τον πείσει “ότι είναι η τελευταία γραμμή εκβιασμού. Δηλαδή θα μου πει, θα φύγει από το ευρώ η χώρα, είσαι εσύ ο μοιραίος που πρέπει να τη σώσεις”.

Στην τοποθέτησή του στο Συμβούλιο, ο Β. Λεβέντης ανέφερε ότι ζήτησε οικουμενική κυβέρνηση και του είπε ”μην φαντάζεσαι ότι θα γίνω τσόντα όπως γίναν άλλοι”. Τόνισε πως στην οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να μετέχει και η ΝΔ “γιατί οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι πολύ σοβαρές και επειδή τα δύο αυτά κόμματα πτώχευσαν την Ελλάδα με τον τρόπο που διακυβέρνησαν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υποχρέωση να πουν την αλήθεια στον λαό και να συγκυβερνήσουν”.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και δεν θα κάνει αλλαγή σχήματος. Τότε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, του απάντησε: “Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, θα καταρρεύσεις”.

Ο Β. Λεβέντης έκανε και σχόλια για την στάση των άλλων πολιτικών αρχηγών κατά την σύσκεψη. Όπως εκτιμά ο ίδιος, η Φ. Γεννηματά, δεν κάλυψε το κόμμα της, αφού όταν ρωτήθηκε από τον Αλ. Τσίπρα για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ στο ασφαλιστικό, φέρεται να δήλωσε «εγώ τότε ήμουν περιφερειάρχης». Για τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, ο Β. Λεβέντης σημείωσε ότι «όλη την ώρα έπαιζε με το κινητό».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese