«Η συναίνεση που ζητά ο πρωθυπουργός είναι προσχηματική συναίνεση. Ακόμα ηχούν στα αφτιά μου οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού: «ή θα τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν», δηλώσεις που έκανε πριν τις πρόσφατες εκλογές. Η Νέα Δημοκρατία…

 

είναι πάντοτε ανοιχτή να συζητήσει αλλά σε καμιά περίπτωση δε συμμετέχει σε προσχηματικούς διαλόγους οι οποίοι αποσκοπούνε μόνο στο να αποκτήσει ο πρωθυπουργός κάποιο τακτικό πλεονέκτημα» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης που βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της διήμερης προεκλογικής του εκστρατείας του στο νησί.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό που τέθηκε στη μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ως προς το ασφαλιστικό τα πράγματα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα, θα συζητηθούν στη βουλή εφόσον και όταν η κυβέρνηση καταθέσει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων, δε χρειαζόμαστε άλλη μία επιτροπή όταν υπάρχει ήδη πόρισμα από μία επιτροπή σοφών» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης που τέθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Θα ήθελα να θυμίσω στον πρωθυπουργό ότι ο ίδιος πήρε την πρωτοβουλία να διακόψει τη θητεία του προηγούμενου κοινοβουλίου, το οποίο είχε ξεκινήσει τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης και θα μπορούσε αυτή η βουλή τώρα να είναι αναθεωρητική αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε φερθεί τόσο απερίσκεπτα».

Όσο για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή την ώρα η Νέα Δημοκρατία και τη σημερινή εκπροσώπησή της στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «πρόκειται για μία ιδιαίτερη συγκυρία και το γεγονός ότι συγκαλείται μία σύσκεψη σήμερα όταν η Ν.Δ. είναι με μεταβατικό πρόεδρο που αναπληρώνει άλλο μεταβατικό πρόεδρο, επί της ουσίας έχει σκοπό ουσιαστικά να αναδείξει τις όποιες δυσκολίες μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία. Εμείς δε του κάναμε το χατίρι και συμμετείχαμε στη σύσκεψη, όπως είχαμε θεσμική υποχρέωση να κάνουμε, αλλά δεν θα συμμετέχουμε και σε έναν προσχηματικό διάλογο πριν ο πρωθυπουργός θεματικά αποδείξει ότι εννοεί τη συναίνεση την οποία σήμερα ζητά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε «με τον κ. Τσίπρα δεν θα μακροημερεύσει αυτή η κυβέρνηση. Βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο μία σύμπραξη με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την ώρα που εκλέχθηκε οδηγεί τη χώρα σε τελείως λάθος κατεύθυνση».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese