Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε χθες… Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κα. Μαρία Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΑΤΕΙ-Θ κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη, τον αναπληρωτή Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Τζιώνα και τους Διευθυντές των Σχολών του Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος ΔΕΛΤΑ κ. Μίμης Φωτόπουλος, συζητήθηκαν θέματα τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υπουργού, καθώς και του Δήμου ΔΕΛΤΑ και πάνω στα οποία μπορεί να αναπτυχθεί πολυεπίπεδη συνεργασία στα πλαίσια της εξωστρέφειας του Ιδρύματος.

Η κα. Μαρία Ευστρατίου Κόλλια – Τσαρουχά είναι γνώστης των οικονομικών και λειτουργικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν τα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης καθώς υπήρξε και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων. Τόνισε ότι ήταν μια εποικοδομητική και γόνιμη συνάντηση και διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα είναι αρωγός και θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του ΑΤΕΙ-Θ καθώς και στη δημιουργία πλαισίου αναπτυξιακής αξιοποίησης των ακαδημαϊκών δυνατοτήτων του Ιδρύματος προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese