Ένας 34χρονος άνδρας συνελήφθη στη Γερμανία ως ύποπτος για διακίνηση όπλων, σύμφωνα… με τις εισαγγελικές αρχές της Στουτγάρδης, που όμως απέφυγαν να σχολιάσουν πληροφορία σύμφωνα με την οποία είναι πιθανόν ο άνδρας να προμήθευσε με τέσσερα όπλα τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι.

«Είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω ότι ένας άνδρας κρατείται ως ύποπτος για διακίνηση όπλων», δήλωσε εκπρόσωπος του εισαγγελέα του κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης στο Reuters, διευκρινίζοντας ότι η σύλληψη έγινε την Τρίτη.

Νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα Bild δημοσίευσε την πληροφορία ότι ο άνδρας θεωρείται ύποπτος για πώληση τεσσάρων όπλων στους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα τέσσερα πυροβόλα όπλα – δύο AK-47, κινεζικής κατασκευής, και δύο Zastava M70, γιουγκοσλαβικής κατασκευής- πωλήθηκαν online από έναν άνδρα στις 7 Νοεμβρίου σε αγοραστή «αραβικής καταγωγής».

Τέσσερα email που βρέθηκαν έκτοτε στο smartphone του ύποπτου δείχνουν ότι είχε επαφή με ένα «;Aραβα στο Παρίσι». Οι γαλλικές εισαγγελικές αρχές θεωρούν ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις στο Παρίσι.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese