Πήλινους αμφορείς που χρονολογούνται στον 4ο αιώνα π.Χ είχε στην κατοχή του… ένας 67χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η σύλληψη του 67χρονου έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή της Κανδάνου στα Χανιά, όταν αστυνομικοί με κλιμάκιο Αρχαιολόγων της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 πήλινοι αμφορείς, οι οποίοι χρονολογούνται περίπου κατά την κλασική περίοδο του 4ου αιώνα π.Χ. σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Καντάνου, προέκυψε ότι τα αρχαιολογικής αξίας αντικείμενα είχαν βρεθεί από τον 67χρονο σε προγενέστερο χρόνο και η αστυνομία εκτιμά ότι τα κατείχε με σκοπό τη διάθεση τους στην αγορά.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων για την πραγματοποίηση πραγματογνωμοσύνης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese