Τουλάχιστον επεισοδιακή ήταν η συνομιλία που είχε…
ο Αλέξης Τσίπρας με τη Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, αρνήθηκε όμως να λάβει μέρος στην συζήτηση για το ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός της τηλεφώνησε το πρωί της Παρασκευής και την προσκάλεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για αύριο στις 12.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε στην κυρία Γεννηματά να ανοίξει η συζήτηση για τρία θέματα: Ασφαλιστικό, προσφυγικό και συνταγματική αναθεώρηση. Η κυρία Γεννηματά δέχτηκε τη συζήτηση για το προσφυγικό, αλλά όχι για το ασφαλιστικό και εκεί οι τόνοι ανέβηκαν.

«Αν ήθελες να μας ενημερώσεις για το ασφαλιστικό θα μπορούσες να το κάνεις στη Βουλή με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση ή στην ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή). Γι’ αυτό και δεν θα συμμετάσχω σε τέτοια συζήτηση» είπε η κυρία Γεννηματά στον κ. Τσίπρα αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποχωρήσει από την Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών όταν η συζήτηση πάει στο Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας απάντησε με το επιχείρημα ότι το καλοκαίρι είχε επιτευχθεί συναίνεση. Η απάντηση της κας Γεννηματά ήταν πως τότε το ΠΑΣΟΚ συναίνεσε, γιατί η χώρα κινδύνευε να βγει από τη ζώνη του ευρώ…

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μεταπείσει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν τα κατάφερε.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese