Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις… για το ρόλο της Τουρκίας στη Συρία και τη στήριξη που προσφέρει στους τζιχαντιστές.
Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο Russia Today, ο Αμερικανός αρθρογράφος και συγγραφέας Robert Bridge, γράφει για το ρόλο της Τουρκίας στη μάχη κατά του ISIS και τονίζει ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τα βομβαρδιστικά της για να χτυπάει τους Κούρδους και όχι τους μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ο αρθρογράφος τονίζει ότι η Τουρκία, από το 1923 πολεμάει τους Κούρδους και σήμερα αυτή η μάχη συνεχίζεται με αφορμή τον πόλεμο κατά του ISIS. Από τις 24 Ιουλίου που η Τουρκία μπήκε στη μάχη κατά του ISIS βομβαρδίζει τους Κούρδους που μάχονται τον ISIS, γράφει. Σύμφωνα με στοιχεία του περιοδικού Chronicles, το 80% των βομβών που έχουν ρίξει τα τουρκικά μαχητικά κατευθύνθηκαν σε Κούρδους στη βόρεια Συρία και το Βόρειο Ιράκ που πολεμούν τους τρομοκράτες. Η Τουρκία, προσθέτει εφαρμόζει τη δική της ατζέντα προσποιούμενη ότι πολεμάει τον ISIS.
Ο αρθρογράφος επικαλείται δηλώσεις του Larry Johnson, πρώην αξιωματούχο της CIA και του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος μιλώντας στο RT είπε ότι η Τουρκία έχει ένα σημαντικό ρόλο υποκινητή, μεγάλου χορηγού της τρομοκρατικής δραστηριότητας, της δραστηριότητας αυτών των ριζοσπαστών ισλαμιστών και ότι μόνο για αστείο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το αντίθετο.
Αίσθηση προκαλεί και η δήλωση του πρώην Διοικητή του ΝΑΤΟ Wesley Clark, συνέντευξή του στο CNN ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία υποστηρίζει τον ISIS.
«Πάντα υπήρχε η ιδέα ότι η Τουρκία υποστηρίζει τον ISIS με κάποιο τρόπο» είπε o πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ, και πρόσθεσε ότι «κάποιοι εντάσσονται στον ISIS μέσω Τουρκίας και κάποιοι αγοράζουν το πετρέλαιο. Εμένα μου φαίνεται ότι αυτό γίνεται μέσω Τουρκίας».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese