Ο Casey Stoner έφυγε επίσημα από τη Honda και θα επιστρέψει στη Ducati, όπως… πληροφόρησαν τα δυο επίσημα δελτία Τύπου, ένα από κάθε εταιρεία.

Έτσι επιβεβαιώνεται και η φήμη που άρχισε να κυκλοφορεί αρχικά στο GP της Valencia και κυρίως μετά το τέλος των δοκιμών στην Ισπανική πίστα.

Στο δελτίο Τύπου της, η Honda ευχαρίστησε τον Casey Stoner για τα 5 χρόνια συνεργασίας τους.

Στα δυο χρόνια που αγωνίστηκε στο MotoGP με την Repsol, κατάφερε να κερδίσει 15 αγώνες κι ένα πρωτάθλημα, προτού αποσυρθεί στα τέλη του 2012.

Έμεινε στην Honda ως επίσημος δοκιμαστής της ομάδας, αν και δεν έκανε παρά μόνο σποραδικές εμφανίσεις και όχι περισσότερες από 2-3 ημέρες το χρόνο σε πίστα.

Από την άλλη, ο Stoner ανέκαθεν είχε καλές σχέσεις με τους «κόκκινους» και η έλευση του Gigi Dall’Igna στο γκαράζ της Ducati έκανε μια επιστροφή ακόμα πιο ελκυστική.

Οι δυο τους γνωρίζονται καλά από τα 125cc και 250cc, όταν με την Aprilia ο Stoner είχε τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Dani Pedrosa. Ο Stoner είναι ο μοναδικός αναβάτης που έχει καταφέρει να δώσει Τίτλο στη Ducati στο MotoGP και αυτός που κέρδισε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα με την κόκκινη μοτοσυκλέτα, πριν πέντε χρόνια.

Μπορεί ο Αυστραλός να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο MotoGP, ωστόσο εξακολουθεί να του αρέσει να οδηγεί πρωτότυπες μοτοσυκλέτες.

Έτσι, το να μπορεί να οδηγεί μια Desmosedici για περισσότερες από 2-3 ημέρες το χρόνο, είναι καλός λόγος για να αποφασίσει να φύγει από την Honda.

Εν τω μεταξύ έχουν βγει περισσότερες πληροφορίες από το παρασκήνιο για την παρουσία του Casey Stoner στην Repsol Honda. Σύμφωνα με το γερμανικό site, Speedweek, ο Marquez δεν ήθελε τον Stoner ως δοκιμαστή της ομάδας και μάλιστα ζητούσε να τεστάρει ο ίδιος από την αρχή όσα εξαρτήματα δίνονταν στον Αυστραλό, χωρίς να εμπιστεύεται τη γνώμη του.

Από την άλλη, η ίδια η Honda διαρρέει ότι στις αρχές του 2015, στις δοκιμές που έκανε ο Stoner στη Sepang, ήταν πάνω από ένα δευτερόλεπτο πιο αργός.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που δεν ήθελαν να του δώσουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσει τον Dani Pedrosa στην αρχή της σεζόν, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Αυστραλό.

Στη Ducati τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η GP15 είναι πολύ καλύτερη από την προκάτοχό της, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Ο Andrea Iannone εντυπωσίασε φέτος κι έκλεψε την παράσταση στο γκαράζ των «κόκκινων» από το Dovizioso. Ο τελευταίος παραμένει ένας καλός αναβάτης, με σωστή πληροφόρηση.

Ωστόσο και οι δυο τους θα χρειαστούν την οποιαδήποτε βοήθεια, για να μετατρέψουν την GP16 σε μοτοσυκλέτα-νικητή κι εδώ είναι που μπαίνει ο Casey Stoner!

Για αρχή ο Αυστραλός θα κάνει ιδιωτικές δοκιμές και μάλλον δεν θα συμμετάσχει σε κανένα από τα επίσημα χειμερινά τεστ σε Sepang, Phillip Island και Qatar.

Ωστόσο, καθώς ο Stoner θα ανεβάζει ρυθμούς και θα «γράφει» χιλιόμετρα στις πίστες, βελτιώνοντας τους χρόνους τους, δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε επίσημα τεστ ή ακόμα και ως έκτακτη συμμετοχή.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η Ducati προτιμά να έχει άμεσα ετοιμοπόλεμους τους δοκιμαστές της και αυτό γίνεται φανερό με τις πολλές έκτακτες συμμετοχές του Michele Pirro.

Το καλύτερο σενάριο για τον Stoner και τους Αυστραλούς, θα ήταν να τον δούμε ως έκτακτη συμμετοχή στο Phillip Island, σε μια πίστα που ήταν το απόλυτο αφεντικό όσο αγωνιζόταν στο MotoGP.

Αυτό παράλληλα θα ενδιέφερε και την Dorna, μιας και οπωσδήποτε τα εισιτήρια θα εκτοξεύονταν στα ύψη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese